Anadolu Yakası Ptt Başmüdürlüğü Açıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Marmaray da tüp geçit de 3. Köprü de olacak. İstanbul'un trafik sorununu azaltacak her türlü çözümü üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Anadolu Yakası Ptt Başmüdürlüğü Açıldı
İstanbul Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü ve Kadıköy PTT Merkez Müdürlüğü binasının hizmete açılışında konuşan Bakan Yıldırım, 170 yıllık tarihe sahip PTT'nin modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük hizmetleri olduğunu ancak teknolojik gelişmelerin zaman içinde PTT'nin önemini azalttığını söyledi. Bu durumda PTT'nin kendine bankacılık, lojistik, kargo gibi yeni işler bulduğunu ifade eden Yıldırım, PTT'nin artık devletin sırtına yük olmaktan çıkıp, Hazine'ye katkı sağlar hale geldiğini kaydetti.
2002 krizinden sonra 900'den fazla yerleşim yerinde bankaların kapandığını ve buralarda yaşayanların emekli maaşlarını bile yaşadıkları yerde alamaz duruma geldiğini anımsatan Bakan Yıldırım, halen bin 357 yerleşim yerinde sadece PTT Bank'ın bulunduğunu ve insanların emekli maaşlarını buradan aldıklarını söyledi.
Ulaşımın İstanbul'un birinci sorunu olduğunu ve "3. köprü olmasın" tartışmalarının da yersiz bulduğunu ifade eden Yıldırım, "Marmaray da olacak, tüp geçit de olacak, 3. köprü de olacak. İstanbul'un trafik sorununu azaltacak her türlü çözümü üretmeye devam edeceğiz" dedi.
Yıldırım, mevcut köprülerin kapasitelerinin üstünde çalıştığını ve yıprandığını da sözlerine ekledi.
Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, bir soru üzerine Ulaştırma Bakanlığı'nın 2003-2010 yılları arasında 92 milyar TL'lik yatırım yapıldığını ve bunun 15 milyar TL'sini yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirildiğini söyledi.
Yap-işlet-devret modelini en fazla gerçekleştiren bakanlığın, Ulaştırma Bakanlığı olduğunu belirten Yıldırım, "2023 hedefimizde de yap-işlet-devret gibi alternatif finans modellerinin payını daha da artırdık" dedi.
Yıldırım, 3. köprü ve kuzey Marmara otoyol projesinin de yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını belirten Bakan Yıldırım, "2023 yılına kadar yapılacak toplam ulaştırma ve altyapı projelerinin tutarı 200 milyar dolar civarında. Bunun en az 75 milyar dolarlık kısmını yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirmeyi istiyoruz" diye konuştu.
İstanbul'un Avrupa yakasına yeni bir havalimanı yapılmasına ilişkin projeden bahseden Yıldırım, "Avrupa yakasına yeni bir havaalanı yapılması gerekiyor. Yer bulma çalışmaları devam ediyor" dedi.
Yıldırım, İstanbul'a 3. havaalanının yapılacağı yerin lokasyon olarak belirlendiğini de sözlerine ekledi.