Tavşanlı'da 'Demokrasi' Yemeği

Tavşanlı'daki muhafazakar-demokrat camianın önde gelen isimleri Beyaz Zambak'ta 150 kişinin katıldığı yemekte bir araya geldi.

Tavşanlı'da 'Demokrasi' Yemeği
Yemeğe önümüzdeki genel seçimlerde AK Parti'den Milletvekilliği aday adaylığı için isimleri geçen İsmail Usluer, Vural Kavuncu ve Mustafa Kulluk da katıldı. Beyaz Zambak'ta gerçekleşen yemekte ilçenin sorunları ve Tavşanlı siyaseti konuşuldu.
Demokrasi yemeğine AK Parti Kurucu İlçe Başkanı İsmail Usluer, Afyonkocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vural Kavuncu ve Sağlık-Sen Toplu Mevzuat Genel Sekreteri Mustafa Kulluk'un yanı sıra Tavşanlı Eski Belediye Başkanı Mehmet Zeki Akcan, AK Parti Eski İlçe Başkanı Mümtaz Serdaroğlu, Eski Refah Partisi ilçe başkanlarından Mustafa Armut'da katıldı.
AK Parti Belediye Meclis üyelerinden Naci Erarslan, İsmail Çelikten, Himmet Özer, Ahmet Canatan, AK Parti İl Genel Meclisi üyelerinden Ramazan Aydemir, Bilal Kıyak da iştirak etti.
Yemeğe ayrıca Nehar Bülbül, Mehmet Demir, Salih Başköy, Ali Osman Uçar, Ziya Gürol, İsmail Tayşi, Zeki Sezgin, Niyazi Atay, Mustafa Ordu ve Muharrem Şayin de katıldı.
Cumartesi akşamı Beyaz Zambak'ta gerçekleşen demokrasi yemeğinde Balıköy eski Belediye Başkanı Recep Şaban Toy, AK Parti Eski İlçe Başkan Yardımcısı Adem Gökçe, Balıköy Belde Teşkilat Başkanı İbrahim Kapçak da yer aldı.
İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Remzi Konuşluoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yasin Demirci ve Tavşanlı'nın bazı mahalle muhtarları da katılımcıların arasındaydı.
Demokrasi yemeğinde söz alan İsmail Usluer, Vural Kavuncu ve Mustafa Kulluk ülke ve Tavşanlı gündemi, ülkemizde ve Tavşanlı'da yapılması gerekenler hakkında fikirlerini paylaştılar. Demokratik ve şeffaf bir ortamda gerçekleşen yemekte birçok kişi söz alarak fikir beyanında bulunurken, soru-cevap bölümü de uzun bir zaman dilimine yayıldı. Yemekte bulunan Hüseyin Ceylan bu toplantıyı çok önemsediğini belirterek, "Eski günlerimize döndük" dedi.
Muhafazakar-demokrat camiayı bir araya getiren demokrasi yemeği sonunda, Tavşanlı'da yıllardır özlenen özgür fikir paylaşımının ilk defa gerçekleşmiş olmasının ve muhtemel siyasi rakip gibi görünen katılımcıların oldukça centilmen tavırlarının, kaygıdan uzak tartışma ortamının mutluluğu, yemeğe katılanların organizasyonu yapanlara 'samimi' teşekkürlerine yansıdı.
Demokrasi yemeği ülke ve Tavşanlı için özgür tartışma ortamlarının devamı temennisi ve kararlılığıyla son buldu.