KOSGEB ve Çukurova Üniversitesi teknoloji merkezi kuruyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Teknoloji Merkezi (TEKMER) kuruy

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Teknoloji Merkezi (TEKMER) kuruyor.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, KOSGEB'le protokol imzalayacaklarını belirterek, "TEKMER, üniversitemiz kampusu içerisindeki Çukurova Teknokent'in içerisinde yer alacak. Teknoloji merkezi, girişimcileri, öğrencileri ve araştırma geliştirme faaliyetlerini destekleyecek." dedi.

Teknokent içerisine ayrıca, Teknoloji Transfer Merkezi kuracaklarını vurgulayan Akınoğlu, "Teknolojimizi kendimiz üretmek istiyoruz. Teknoloji Trasfer Merkezi derken, başka ülkelerin teknolojini transfer etmeyi değil üniversitedeki teknoloji ve bilgi birikimini sanayiye transfer etmeyi amaçlıyoruz. Kendi ürünümüzü ortaya çıkaracağız. Ayrıca, bu merkez, öğretim üyeleri ile sanayicilerin çalışmasını güvenceye kavuşturacak. Bir sanayicimiz üniversitede bir öğretim üyesiyle çalışmadan memnun olmazsa Teknoloji Transfer Merkezi olarak aracı konumda olacağız. Sanayicimizi koruyarak başka bir öğretim üyesi grubu ile çalışmasını teklif edeceğiz. Ayrıca, öğretim üyeleri için de garantör olacağız. Eğer bir hoca güzel bir ürün ortaya koymuş ve sanayici de öğretim üyesinin emeğinin karşılığını vermiyorsa yine bu merkez devreye girecek. İki tarafı da gözetecek." şeklinde konuştu.

TEKNOKENTE CUMHURBAŞKANI DOPİNGİ

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ün açılışını yaptığı Çukurova Teknokent'te sadece 3 oda kaldığını söyledi. Rektör Akınoğlu, "Cumhurbaşkanımızı üniversitemizde görmekten mutlu olduk ve onur duyduk. Teknokent'in açılışını cumhurbaşkanımızın yapması, özel önem oldu. İşadamı ve sanayicilerin ilgisi daha da arttı ve Teknokent daha da görünür hale geldi. Şu an teknokentte 19 şirket yer alıyor. Her hafta bir şirket teklifte bulunuyor. 3 oda kaldı. Yeni gelen şirketlere yerimiz yok dememek için ikinci binanın yapımına başladık. İkinci bina 1.5 yıl içinde bitecek. Birinci binada bütün alt yapılarını yaptığımız için ikinci bina daha kolay bitecek." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti sonrası Sanayi Bakanlığı'nın 350 bin lira gönderdiğini kaydeden Akınoğlu, "Müteahhide olan borçlarımızı bitirdik. İkinci binanın temel atmasına başlayacağız. Şirketlere vergi muafiyeti olduğu için talep de çoğaldı. Çukurova Teknokent, bölgedeki en başarı teknokent oldu." diye konuştu.