Çorum'daki Belediye Başkanlarından Güç Birliği

Çorum'da düzenlenen toplantıda belediyelerin yaşadığı sorunlar masaya yatırılırken, belediye başkanları güç birliği yaparak ortak hareket etme kararı aldı.

Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç'ın ev sahipliği yaptığı toplantıda bir araya gelen il, ilçe ve belde belediye başkanları bundan sonra ortak hareket etme kararı aldı. Birlik ve beraberlik çağrılarının ön plana çıktığı toplantı ayrıca belediyelerin yaşadığı sorunlarda masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca önümüzdeki süreçte kurulması hedeflenen Çorum Belediyeler Turizm ve Altyapı Birliği hakkında belediye başkanları bilgilendirildi. Tüm belediyeler ve İl Özel İdaresi'nin katılımıyla kurulması planlanan
birlikte kurulacak olan havuz sistemiyle belediyelerin alt yapı ihtiyaçlarının giderilmesi planlanıyor. Anitta Otel'de yapılan toplantıya Hak İş Genel Başkanı Salim Uslu, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, ildeki belediye başkanları olarak yıllardır arzu ettikleri birlik ve beraberliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bütün belediye başkanlarının amacının görev yaptıkları bölge halkının insanlarına en
iyi hizmeti sunmak olduğunu dile getiren Kılıç, "Belediyelerimizin ismi farklı olsa da amacımız halkımıza hizmet etmek. Sorunlarımız ve ihtiyaçlarımız birbirine benzemektedir. Seçimi kazandığımız gün parti rozetini bir kenara bırakarak tüm halkımızın belediye başkanı olduk. Hizmetle verenle alanın farklı siyasi görüşe mensup olması hizmetin şeklini değiştirmemektedir. Burada farklı siyasi partilere mensup olması hizmetin şeklini değiştirmemektedir" dedi.
Kılıç, toplantıda farklı siyasi partilere mensup belediyelerin bir araya gelmesini de sorumlu hizmet anlayışının bir göstergesi olarak değerlendirdi.
Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık ise her zaman "veren el, alan elden üstündür" denilmesine rağmen bugüne kadar uygulanmadığını dile getirerek, "Acılar paylaşıldıkça azalır, sevgiler de paylaşıldıkça çoğalır denirdi ancak ama servet paylaşıldıkça çoğalır diyen yoktu. Çorum belediyesi ilçe ve belde belediyelerine yaptığı yardımlarla zenginleşiyor. Çorum belediyesinden yapılan yardımlarla ilçe belediyeleri ayağa kalktı" dedi.
Belediyeler küçüldükçe finansman sorunlarının baş gösterdiğine dikkat çeken Başkan Uyanık, belediye gelirlerinin dağılımlarında nüfus baz alındığı için belediyeler yaşayamaz hale geldiğini vurguladı. Belediyelerin yönetilebilir olmaktan çıktığını dile getiren Uyanık, Ocak ayında nüfusu 5 binin altında olan belediyelerin başkanları ile ortak bir açıklama yaparak yaşadıkları sorunu kamuoyuna deklare etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, farklı siyasi partilere mensup belediye başkanlarının mutluluk verici olduğunu belirterek, bunun Çorum için büyük bir kazanç olduğunu söyledi. Belediyecilikte alt yapı hizmetlerinin sıkıntılı olduğunu ifade eden Yazıcı, Çorum Belediyesi'nin verdiği destekler sayesinde alt ve üst yapı hizmetlerine yönelmekte tereddüt etmeğini kaydetti.
Hak İş Genel Başkanı Salim Uslu da, belediye başkanlarının bir araya gelerek oluşturdukları birlik beraberlik tablosunun Türkiye'ye örnek olmasını isteyerek, geceye katılan herkese teşekkür etti.
Program sonunda İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye belediyeler adına bir plaket verdi.