Mt. Fuji (Mount Fuji)- Fuji Dağı - (Google Logo değiştirdi)

Mt. Fuji nedir, neresidir? Google yılbaşı öncesi doodle tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve Mt. Fuji (Mount Fuji) dahil tarihte yer eden birçok önemli yeri ana sayfasına taşıdı.Mt. Fuji (Mount Fuji)- Fuji Dağı hakkında bilgiler için tıklayınız

Mt. Fuji (Mount Fuji)- Fuji Dağı - (Google Logo değiştirdi)
Google ana sayfasında 17 ülkenin tanıtım logosu yer alıyor. Google ana sayfasında tıklanan her Doodle’ın altından farklı ülke'nin bilgileri çıkıyor. Ud’tan Afrika kıyafetlerine kadar bir çok tanıtımın yapıldığı logolar, çizimi bakımından da Google’ın grafikerlerinin zekasını ortaya koyuyor.

Google’ın 23 Aralık tarihinde arama kutusu üzerine koyduğu logoları hangi güne kadar orda tutacağı ise büyük merak olarak biliniliyor.

Google internet sitesi, özel günlerdeki özel logo çalışmaları ile tüm ülke kullanıcılarının gönlünü kazanmasını biliyor. Google, Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde sayfasına yerleştirdiği gül resmi ile, Cahit Arf ve Mehmet Akif Ersoy gibi önemli isimlerin doğum günlerinde çizdiği Doodle’lar ile site kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Google Doodle bu sefer çok aktif bir logo ile karşımızda. Bir kez daha değişen Google Doodle, yılbaşı tatili için bize kartpostal önerileri sunuyor. Yaklaşık 17 resmi barındıran logo adeta çözülmesi gereken bir sır, aşılması gereken bir labirent gibi. Beyazgazete bu labirenti aştı.

İŞTE GOOGLE DOODLE KARTPOSTALLARINDAKİ SIR

St. Basil's Cathedral
Buche de Noel
Acropolis
Pierogi
Great Wall of China
Mt. Fuji
Indian dance styles
Sahara desert
Chili pepper
Oud
Sydney Harbour
Nepal
Venice gondolas
Chilean vineyards
African kanga
Up on the housetop
Henna lamp

Mt. Fuji (Mount Fuji)- Fuji Dağı

Fuji Dağı (Japonca: 富士山, - Fuji-san), 3.766 m (12.385 ft) yüksekliğiyle Japonya’daki en yüksek dağdır. Fuji, aynı zamanda etkin bir yanardağ olmasına karşın, 1707-08 yıllarındaki patlamasından bu yana volkanik etkinlik göstermemiştir.

Fuji Dağı, uzun eğimli yamaçlara sahip ve orantılı, koni biçiminde bir yanardağdır. Tepe kısımları bir hayli soğuk ve her daim karlıdır.

Fuji-Hakone-Izu Millî Parkı'nda yer alan Fuji'nin çevresinde pek çok göl ve ormanlık alan bulunmaktadır. Dağ, açık ve nemsiz bir günde, Japonya'nın başkenti Tokyo'dan da görülebilmektedir. Japon halkı, eski çağlardan beri Fuji Dağı’na kutsal bir dağ olarak tapmıştır.