Osmanlı'nın kıyafet nostaljisi yoğun ilgi görüyor

Bir firma tarafından hizmete sunulan Osmanlı padişahı ve hanımlarının kıyafetleri ile fotoğraf çektirme hizmeti yoğun ilgi görüyor. Özellikle öğrencil

Bir firma tarafından hizmete sunulan Osmanlı padişahı ve hanımlarının kıyafetleri ile fotoğraf çektirme hizmeti yoğun ilgi görüyor. Özellikle öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan padişah kıyafetini, yaşlılar ve kadınlar da heyecanla giyiyor.

Ankaralı bir firma, Bursa'da düzenlenen "Avrasya El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı"na, Osmanlı padişahı ve eşlerinin kıyafetleriyle fotoğraf çektirilen stant ile katıldı. 5 lira karşılığında istediği kıyafeti giyerek onlarca fotoğraf çektirebilen vatandaşlar, bu ilginç stand önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Meraklılar, Osmanlı padişahı, şehzade kıyafetleri, taşlarla işlemeli padişah kavuğu ve kadınların giydiği Osmanlı Bindallısı gibi kıyafetleri giyebiliyor. Padişah kıyafeti ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen onlarca insan sıraya giriyor. Kıyafetlerin güzelliği karşısında büyük heyecan yaşayan her yaştan vatandaş, stant önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Padişah kıyafetlerinin yanı sıra, büyük bir tesbih, kılıç, kamalar ve tarihi kahve fincanları da kıyafetlerin aksesuarları arasında yer alıyor.

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kıyafetleri, orta yaşlı ve yaşlı insanlar da heyecanla giyiyor. Bazı vatandaşlar ise eşiyle birlikte standa gelerek birlikte fotoğraf çektiriyor. Padişah kıyafetlerini giyen beyefendilere, Hürrem Sultan elbisesi giyen eşleri hizmet ediyor. Bazen eşine kahve sunarken fotoğraf çektiren kadınlar, bazen de padişah koltuğunda oturup boz veriyor. Eşlerin fotoğraf çektirirken oluşturdukları ilginç görüntüler ise sıra bekleyenlerin tebessüm etmelerine neden oluyor.

Ankara'da faaliyet gösteren firma sahibi Cengizhan Çetinöz, fuarda gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını ifade etti. Gençlere görsel olarak geçmişi tanıtmak istediklerini dile getiren Çetinöz, şunları kaydetti: "İlgi gerçekten de süper. Gençlerimiz özlemle anıyor geçmişi. Biz de onların ilgisiyle bu işi yapıyoruz. Yaşlılar, bayanlar her yaştan insanımız kıyafetlerle fotoğraf çektiriyor. Hem onlar için birer anı oluyor, hem de Osmanlı'nın unutulmamasına hizmet ettiğimizi düşünüyorum."