Manisa'da Mevlana'yı Anma Etkinlikleri

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Kültür Kulübü, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Mevlana Düşüncesi Araştırmaları Derneği MEDAR ile Sağlık ve Eğitim Derneği SED'in işbirliği ile düzenlenen ''737

Manisa'da Mevlana'yı Anma Etkinlikleri
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Kültür Kulübü, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Mevlana Düşüncesi Araştırmaları Derneği MEDAR ile Sağlık ve Eğitim Derneği SED'in işbirliği ile düzenlenen ''737. Vuslat Yıldönümünde Hz. Mevlana'yı Anma Etkinlikleri" Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve eşi Nur Pakdemirli, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Köroğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik, Fen - Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Uğurlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, AKP İl Başkanı Abdurrahim Arslan, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Yağcılar İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen program, TRT tarafından hazırlanan Hz. Mevlana belgeselinin gösterimi ile başladı.
Programda Fen - Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve MEDAR Başkanı M.Veysi Dörtbudak'ın "Aşk Yolunda İlk Adım" konulu konuşması ve MEDAR Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın konuşmasının ardından Konya Mevlevi Topluluğu tarafından sema ayini sunuldu. MEDAR Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım yaptığı konuşmada, "Yaklaşık 26 bin beyit ve 52 bin mısradan oluşan Mesnevi'de bir çok şeyden bahsedilmiştir. 'Ben Hz. Muhammed'in kulu kölesiyim' diyen Mevlana'nın yazdığı Mesnevi, adeta Kur'an-ı Kerim'in bir tercümesi gibidir. Mesnevi'de Allah 'Aşk'tır, taşmıştır ve yansımıştır" diye konuştu.
Tören sonunda MEDAR Başkanı M. Veysi Dörtbudak, Tıp Fakültesi Kültür Kulübü Sorumlusu Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Sağlık ve Eğitim Derneği, Konya Mevlevi Topluluğu ve Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde açılan ebru sergisindeki eserlerin sahibi öğrencilere ders veren Ebru hocası Fahriye Dursun'a Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Çelik tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli tören sonunda yaptığı konuşmada, "Hz. Mevlana Kur'an-ı Kerim'in ruhuyla hareket eden, onu bilen, benimseyen, Peygamberimizi örnek almış, Batı'da da çok iyi tanınan çok ünlü düşünürdür. Onun yolu Kur'an-ı Kerim'in yoludur. Hz. Mevlana'dan birlik ve beraberliğin sağlanması konusunda alacağımız çok dersler vardır. Hz. Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü nedeniyle, bu güzel etkinlikleri hazırlayanlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.