İnşaat İşçilerini Dolandıran Şebeke Çökertildi

Manisa'nın Salihli ilçesinde inşaat işçilerini İrlanda'da iş bulma vaadiyle dolandırdığı öne sürülen 3 kişi, polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, M.T. (41), E.T. (43), Y.K. (44) ve G.K. (48) isimli inşaat işçilerinin yurt dışında iş vaadiyle dolandırıldıkları iddiasıyla başvurması üzerine inceleme başlatan Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çeşitli il ve ilçelerden yaklaşık 200 kişinin aynı müracaatı yaptığının belirlenmesi üzerine soruşturma başlattı. A.D. ve M.K. isimli şahısların işçilerle görüşerek aracı olduğunu tespit eden polis operasyon başlattı. İşçilerden yurt dışına gitmek için verilen
banka hesabına 65 TL yatırmalarını isteyen Y.K. isimli şahsı da tespit eden ekipler, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ortaklaşa düzenlenen operasyonda Y.K.'yı gözaltına alarak Salihli'ye getirdi. Zanlıların iş için başvuruda bulunan inşaat ustası ve işçilerden sağlık raporu, sabıka kaydı, nüfus cüzdanı örneği ve pasaport istedikleri öğrenildi.
Bin 700 sterlin maaş vaadiyle yaklaşık 200 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Y.K., A.D. ve M.K., yapılan sorgulamanın ardından "yurt dışında iş vaadiyle nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Zanlılardan M.K. savcılık tarafından, A.D. ise çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Y.K. ise, tutuklanarak cezaevine gönderildi.