Düsiad'dan 'Bende Sanayici Olmak İstiyorum' Konulu Konferans

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) tarafından düzenlenen konferansta konuşmacı olarak katılan Nazlı Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kurt, "Kaliteli ürün yapın, reklamı kötüde olsa satarsınız" dedi

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) tarafından düzenlenen konferansta konuşmacı olarak katılan Nazlı Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kurt, "Kaliteli ürün yapın, reklamı kötüde olsa satarsınız" dedi.
DÜSİAD plazada,"Bende Sanayici Olmak İstiyorum" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy ve iş adamları katıldı.
Konferansta bir açılış konuşması yapan DUSİAD Başkanı Eyüp Çakır globalleşen dünyada ticaretin sektörel bazda ilerlemeye başladığını belirterek, üyelerden oluşan komitelerin yapılanmasının önemli olduğunu söyledi.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, "Hepimizin son günlerde konuştuğu KOSGEB kredileri var arkadaşlar. Düzce'de bin 100 tane firma veri tabanına kayıt oldu. Peki kaç kişi para aldı biliyor musunuz? Şuanda almış olduğum rakamlar 590 kişi bankalar tarafından kabul gördü ve bunun 420 tanesi para alacak. 170 tane yedek var. Toplam Düzce'mizde 600 e yakın firma 30 bin TL, 50 bin TL ve 80 bin TL para alacaktır. Bu civar illere baktığımızda önde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun haricinde de 18 tane firmamız 200 bin dolar ihracat kredisi almaya hak kazanmıştır" dedi.
Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut, stratejik planlamanın önemli olduğunu belirterek "Biz kamuda stratejik eylem planına yeni geçiyoruz. Gelişmiş ülkeler bunu 30-40 sene önce yaptılar. Siz değerli işadamlarımız da stratejik eylem planlarınızı yapmalısınız. Biz kamuda bunun sıkıntısını yaşıyoruz. TUSKON ve MARİFET yöneticilerinden, büyüklerinden faydalanın" dedi.
Protokol konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Nazlı Gıda Yönetim Kurul üyesi MARİFET Komiteler Koordinatörü ve MARİFET Gıda Komitesi Başkanı Nihat Kurt, ilk olarak kısaca kendi yaşamından bahsetti. Kurt, abisi ve bir ortakları ile işe ilk olarak bir kahvehane satın alarak başladıklarını belirterek "Taksitle ilk olarak bir kahvehane satın aldık. Bunun ardından o dönemlerde evlerde içilmeyen sadece kahvelerde içilen salep, oralet satan amca geldi çok kızgın bir şekilde. Hayırdır amca bu kızgınlık niye dediğinizde çocuklarına kızdığını ve atölyesini satacağını söyledi. Abimle burayı taksitle satın aldık ve çalışmalara başladık. Çok kaliteli ürün üretiyorduk fakat satamıyorduk. Çünkü herkes bize 'sizin markanız yok' diyordu. Anladık ki marka olmadan olmuyor. Bunun ardından televizyona reklam verdik 20 saniye yayınlanıyor ama bizim bütçemizi çok aşıyor. 2 saniyelik reklam yapalım dedik oda RTÜK'e takıldı. En son 3 saniyede anlaştık. Var mı? Nazo gibisi. Var diyor ama kimse ne olduğunu anlamıyor 3 saniye içinde geçtiği için. İnsanlar bu ne diyor diye internette arayama başladı ve o yıl en kötü reklam seçildik. Kaliteli ürün yapın kötü reklamda yapsanız ürününüz satılıyor. Fakat reklamda çok önemlidir. 7 milyonluk Yunanistan'da reklam veren firma sayısı 2 bin iken 70 milyon nüfuslu Türkiye'de reklam verenlerin sayısı 200 firmayı geçmiyor. Tabi ki reklam yalnız başına yeterli değil. Mutlaka ürettiğiniz ürün kaliteli olacak. Ürün kötü ise istediğiniz kadar reklam yapın olmaz. Ürün ne kadar iyi ise kötü reklamda yapsanız olur" diye konuştu.
Kurt, işadamlarına ticaret için gezmeleri gerektiğini önererek "TUSKON başkanımızın bir sözü vardır. 'Gezen aslan aç kalmaz' diye. Biz gezen aslan mı olacağız, yoksa yatan tilki mi? TUSKON organizasyonlarıyla MARİFET Organizasyonuyla birçok ülkeye giderek ticari bağlantılar yapın" şeklinde konuştu. Konuşmaların Nihat Kurt'a DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır tarafından plaket verildi.