Çankırı'da ''sanatın Anadolu Aydınlanması'' Sergisi Açıldı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nin ortaklaşa düzenledikleri ''Sanatın Anadolu Aydınlanması'' adlı sergi Çankırı'da açıldı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nin ortaklaşa düzenledikleri ''Sanatın Anadolu Aydınlanması'' adlı sergi Çankırı'da açıldı.
Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Anadolu'nun medeniyet zengini tarihiyle sanatçılar için büyük bir ışık olduğunu söyledi. Savaş, Çankırı halkını sergiyi gezmeye davet etti.
Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Suna Çevik de, ''Sergi, teknolojinin grafik sanata yansıtılması açısından önemli. Bununla birlikte, bütünüyle grafik sanatından oluşan bir sergiye ilk kez ev sahipliği yapmaktan dolayı da büyük memnunluk duyuyorum'' dedi.
Tuluyhan Uğurlu'nun Anadolu duyarlılığını anlattığı müzikleri eşliğinde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, 28 aralık tarihine kadar sanatseverlere açık olacak.