Ünlü Bestekar Mirkelamoğlu Ustaya Saygı'da Besteleriyle Anılacak

Konak Belediyesi'nin bir gelenek haline gelen, düşün ve sanat yaşamında unutulmaz izler bırakan değerli ustaların konuk edildiği "Ustaya Saygı" etkinliğinin bu ayki konuğu Necip Mirkelamoğlu, solunum yetmezliği nedeniyle 88 yaşında aramızdan ayrıldı

Ünlü Bestekar Mirkelamoğlu Ustaya Saygı'da Besteleriyle Anılacak
Konak Belediyesi'nin bir gelenek haline gelen, düşün ve sanat yaşamında unutulmaz izler bırakan değerli ustaların konuk edildiği "Ustaya Saygı" etkinliğinin bu ayki konuğu Necip Mirkelamoğlu, solunum yetmezliği nedeniyle 88 yaşında aramızdan ayrıldı.
İzmir Milletvekilliği, İzmir Senatörlüğü, Cumhuriyet Senatosu Başkan Vekilliği yapan, aynı zamanda şair ve bestekar yönüyle de tanınan Mirkelamoğlu'nun naaşı, 23 Aralık Perşembe günü İzmir Alsancak Hocazade Camii'de kılınacak öğle namazının ardından Hacılar Kırı Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Aynı günün akşamında ise Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 18.00'de Necip Mirkelamoğlu'nu anma töreni gerçekleştirilecek.
"Ustaya Saygı"dan anma etkinliğine dönüştürülen programda Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, eski İzmir Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Metin Öney, İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Güzelyalı Kültür ve Sanat Platformu Başkanı Sabri Özazar ve Gazeteci Okan Yüksel anılarını anlatacak. Gecede ayrıca Mirkelamoğlu'nun bestelerinden oluşan ve Şef Servet Önder yönetimindeki Konak Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun sunduğu müzik dinletisi de düzenlenerek, büyük usta son yolculuğuna şiirleri ve besteleriyle uğurlanacak.