Sinop'un İlk 4 Yıldızlı Oteli Törenle Açıldı

Sinop'un ilk 4 yıldızlı oteli olan ve adını Karadenizli balıkçıların sezona başlarken kullandığı 'Vira Bismillah' sloganından alan 'Vira Otel' düzenlenen törenle hizmete girdi.

Sinop Merkez Karakum mevkisinde iki işadamı kardeş tarafından yapılan 108 yatak kapasiteli otelin açılışına Vali M. Hakan Güvençer, AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay M. Erhan Arıkan, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.
Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, yaptığı konuşmada Sinop'ta ilk kez bir dört yıldızlı otelin faaliyete girmesinin Sinop turizmi için büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Güvençer, otelin ilk ama son olmamasını, yatırımcıların bu kapsamda Sinop'a yatırım yapmaları çağrısında bulundu. AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı da, hükümet olarak turizm yatırımlarını büyük önem ve destek verdiklerini belirterek, Sinop'ta sürdürülen turizm sektöründe ki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Belediye Başkanı Baki Ergül ise yatırımcı Mustafa ve Ahmet Çobanoğlu'nu cesaretlerinden dolayı değil, ileri görüşlüğünden dolayı kutladığını belirterek, oteli açanların bu yönüyle birçok yatırımcının bir adım önüne geçtiğini belirtti. Yapılan konuşmalar ardında protokol üyeleri, otelin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra Mustafa ve Ahmet Çobanoğlu adlı yatırımcı kardeşler davetlilere oteli gezdirdi.