Muğla İl Genel Meclisi Üyeleri Milas'taki Kazı Alanını İnceledi

Muğla İl Genel Meclisi Plan Bütçe, Eğitim, Kültür ve İmar Komisyonu üyeleri Uzunyuva'da devam eden kazı çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Muğla İl Genel Meclisi Üyeleri Milas'taki Kazı Alanını İnceledi
Hisarbaşı Mahallesi'nde devam eden Uzunyuva'daki Menandros Kapısı, Kral Hekatomnos mezarında Muğla İl Genel Meclisi Plan Bütçe, Eğitim, Kültür ve İmar Komisyonu üyeleri incelemelerde bulundu.
Kazı alanının hemen karşısında bulunan ve 'kazıevi' olarak kullanılacağı düşünülen tarihi bir Milas evini inceleyen komisyon üyeleri bölgeye hayran kaldı. İnceleme gezisine; Muğla İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cemal Gürpınar, komisyon üyeleri Halil Ilbıra, Süleyman Can, Miraç Özcan, Eğitim â€" Kültür Komisyonu Başkanı Salih Ercan, İmar Komisyonu Başkanı Halil Mutlu ve komisyon üyesi Mehmet Kocabaş katıldı.
Kazıevi olarak kullanılacağı belirtilen tarihi evin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisi için incelemelerde bulunduklarını ifade eden Muğla İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cemal Gürpınar, "Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen Milas'ta yeni müze binası yapımı, çevre düzenlemesi teşhir ve tanzimine ilişkin protokol kapsamında başlatılan çalışmalar nedeniyle, inceleme yaptığımız evin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce bakanlık adına tahsisine ilişkin resmi yazı elimize ulaştı. Bölgedeki kurtarma kazısında görev alacak olan heyet tarafından kullanılmak üzere kazı başkanlığına tahsis edilmesi için Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 25 Kasım tarihindeki yazısı doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. Talep edilen evde Muğla İl Genel Meclisi Plan Bütçe, Eğitim, Kültür ve İmar Komisyonu üyeleri ile birlikte incelemelerimizi yaptık. Yaptığımız inceleme sonucunda hazırlayacağımız rapor Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan toplantıda görüşülecek ve karara bağlanacak" diye konuştu