Orman İşletme Müdürlüğü'nden 'Akşam Ziyaretleri'

Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü, orman-köy ilişkilerini geliştirmek, sorunları dinleyip yerinde çözüm bulmak için akşamları köy gezilerine başladı.

Orman İşletme Müdürlüğü'nden 'Akşam Ziyaretleri'
Orman İşletme Müdürü Zeki Tuncer ve Karabük Orman İşletme Şefi Ömer Faruk Güven ilk akşam gezisini Burmahanyayla Köyü'nde yaptı. Köy kahvesinde yapılan toplantıya köy muhtarı, ihtiyar heyeti ve yaklaşık 100 kişi katıldı.
İşletme Müdürü Zeki Tuncer, işletme olarak 2010 yılı yatırımlarının devam ettiğini, orman yangınlarıyla daha etkin mücadele edebilmek için köy sınırları içerisinde bulunan Hacılar Sırtı Mevki'ne 500 tonluk su toplama çukuru yapılacağını belirtti. Orman yangınlarıyla mücadele konusunda köylülere yangın öncesi hazırlık, yangın sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri de anlatan Tuncer, 3 köyün orman kadastrosunun yapılmadığını, bu köylerden birinin de Burmahanyayla Köyü olduğunu söyledi. Orman kadastrosunun mutlaka yapılması gerektiğini belirten Zeki Tuncer, bu konuda ihtiyar heyetinden ve köylülerden yardımcı olmalarını istedi.
ARAÇ TAKVİYESİ YAPILDI
Öte yandan İşletme Müdürü Zeki Tuncer, Orman Genel Müdürlüğüne son zamanlarda özellikle orman yangınlarıyla mücadelede etkin olarak kullanılan arazöz, su ikmal aracı ve ilk müdahale araçlarından alınarak, öncelikle yangın riski fazla olan birinci derece yangına hassas işletme müdürlüklerine dağıtımlarının yapıldığını bildirdi. Tuncer, araçların yangın mevsiminde ormanda konuşlandırıldığını, yeni araçların gelmesiyle birlikte Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğünde 4 yangın ilk müdahale aracı, 12 tonluk 3 su ikmal aracı ve 13 yangın söndürme arazözü bulunduğu söyledi.