Feza Gürsey Bilim Merkezi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Ankara'da Altınpark bünyesinde faaliyet gösteren Feza Gürsey Bilim Merkezi ziyaretçi akınına uğruyor. 7'den 77'ye birçok ziyaretçisi bulunan bilim merkezini ayda ortalama bin 500 kişi ziyaret ediyor.

Ağırlıklı olarak öğrencilerin ziyaret ettiği bilim merkezinde çeşitli deneyler yapılarak öğrenciler eğlenceli bir ortamda bilimin temel prensiplerini öğreniyorlar. 23 Nisan 1993 yılında kurulan bilim merkezinin içerisinde Fizik, Kimya, Biyoloji gibi ders konularına bağlı elektrik gösterisinin yanı sıra renkli gölgeler, sarkaç, hava balonu, aerodinamik bisiklet ile 48 parça deney ve sergi birimi bulunuyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders programına uygun olarak hazırlanan deney setleri ile hizmet verilen bilim merkezini yılda ortalama 20 bin kişi ziyaret ediyor. Türkiye'nin ilk bilim merkezlerinden biri olan Feza Gürsey Bilim Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetini sürdürüyor. Hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında açık olan bilim merkezi, kafeteryasıyla da ziyaretçilere hizmet veriyor.