Ardahanlı esnaflar, amatör kulüpler için bir araya geldi

Ardahan Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen Ardahanlı esnaflar, amatör kulüplere yardımda bulunulması ve ilde sporun gelişmesi için yapılması gerek

Ardahan Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen Ardahanlı esnaflar, amatör kulüplere yardımda bulunulması ve ilde sporun gelişmesi için yapılması gerekenleri masaya yatırdı.

Özel bir restoranda bir araya gelen esnaf ve spor kulüpleri temsilcileri, her alanda faaliyet gösteren spor ve sporcuya kaynak sağlamak için görüş alış-verişinde bulundu. Toplantıda açıklamalarda bulunan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, belediyenin desteğiyle ve sporla ilgilenenler tarafından Ardahan Amatör Spor Kulüplerine Yardım Derneği'nin kurulduğunu belirterek, amaçlarının kurulan dernekle bundan sonra kentte faaliyet gösteren spor kulübü ve sporcuya kaynak sağlamak olduğunu aktardı.

Kentte sporu belirli bir noktaya getirene kadar bu tür faaliyetleri devam ettireceklerini ifade eden Köksoy, kurulan derneğin tanıtımı ve ekonomik anlamda ilerleyebilmesinin önemli olduğuna değindi.

Bu manada dernek üye sayısının artırmanın yanı sıra kaynak sağlamaya da aracı olacaklarını vurgulayan Köksoy, " Artık biz sporumuza desteği, Ardahan'ın dışında, hatta ülkemizin dışında da aramalıyız. İşte bu anlamda bu derneğin rolü çok büyük olacak. Çünkü almada da dağıtımda da şeffaflık söz konusu olacak. Sadece Ardahanlı değil, başka iş adamlarını, sermaye sahiplerini spora desteğe teşvik edeceğiz." diye konuştu.