Özel Eğitim Sınıfında Deprem Bilinci Dersi

Çanakkale Lions Kulübü'nün 18 Mart İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı'nda yürüttüğü hizmet projesinin 10. haftasında deprem bilinci konusu işlendi.

Özel Eğitim Sınıfında Deprem Bilinci Dersi
"Tut Ellerimden Bırakma, Beni Yarınlara Hazırla" sloganıyla yürütülen projenin 10. hafta konuk eğitmeni Prof. Dr. Süha Özden oldu. Öğretilebilir Zihinsel Özürlü 7-12 yaş grubuna yönelik çocuklara özel olarak hazırlanan derslerin 10. haftasında öğrencilere "Deprem nedir?", "Alabileceğimiz önlemler nelerdir?", "Deprem sonrası neler yapılabilir?" konuları slaytlarla uygulamalı olarak anlatıldı. Prof. Dr. Süha Özden yaptığı konuşmada depremin bir doğa olayı olduğunu belirterek, deprem öncesinde, anında ve sonrasında yaşanabilecekleri kısa çizgi filmler aracılığı ile öğrencilere aktardı. Ders sonrasında öğrendiklerini uygulamalı olarak sınıf ortamında çalışan çocuklar bu konuları evde ailelerine de anlatacaklarını söylediler.
Projenin son 2 haftasına girildiğini söyleyen Çanakkale Lions Kulübü Başkanı Öznur Doğangün, çocukların derslere ilgisinin yoğun olduğunu ve öğrendiklerini uygulamaya çalıştıklarını belirtti. 11. haftada Kolin Hotel'in misafiri olacaklarını ve evde yaşam dersi ile ilgili yataklarını toplama gibi günlük yaşama yönelik kişisel becerilerini geliştirmeyi arttırıcı uygulamalı bir ders yapacaklarını vurgulayan Doğangün, projenin amacına çok uygun ilerlediğini ve asıl hedeflerinin bu seviyedeki çocuklara yönelik bir "İş Okulu"nun Çanakkale'de kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi.