Otobüsün çarptığı sinyalizasyon direğinin öldürdüğü kadın defnedildi

İzmir'in Alsancak semtinde, bir belediye otobüsünün çarptığı sinyalizasyon direğinin başına düşmesi sonucu yaralanarak yedi gün sonra hayatını kaybede

İzmir'in Alsancak semtinde, bir belediye otobüsünün çarptığı sinyalizasyon direğinin başına düşmesi sonucu yaralanarak yedi gün sonra hayatını kaybeden Gülçin Doğan (30), son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kazada M.T.D. yönetimindeki İZULAŞ'a ait 35 Y 2415 plakalı otobüs, virajı alamayarak trafik sinyalizasyon direğine çarpmıştı. Direk, o sırada karşıdan karşıya geçmek için bekleyen Doğan'ın başına düşmüştü. Kazanın ardından otobüs şoförü M.T.D. ifadesi alınarak serbest bırakılmış, ağır yaralanan Doğan ise Alsancak Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yoğun bakım servisinde bir haftadır tedavisi süren bir çocuk annesi Gülçin Doğan, dün (16 Aralık) hayatını kaybetti. Doğan'ın cenazesi, Buca ilçesi Şirinyer semtindeki Laleli Camisi'nden kaldırıldı. Eşi Lütfi Doğan ve bazı yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze, namazın ardından Yeni Buca Mezarlığı'nda defnedildi.

Eşinin ölümüyle yıkılan Doğan, sorumlulara karşı hukuk mücadelesi başlatacağını söyledi. Ağabey Şükrü Doğan ise başka Gülçin'leri kaybetmemek için hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdi. Doğan, "Bu kız yaşam mücadelesi verirken şoför, ertesi gün araba kullanıyor." diye tepki gösterdi. İzmir'de belediye şoförlerinin sebep olduğu kazaların çok canlar yaktığını vurgulayarak, bunun denetimsizlikten kaynaklandığını söyledi.