'Saraydan Kız Kaçırma'nın Prömiyeri 22 Aralıkta Ankara

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına 23-24 Aralıktaki konserinde piyano sanatçısı Gökhan Aybulus eşlik edecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına 23-24 Aralıktaki konserinde piyano sanatçısı Gökhan Aybulus eşlik edecek. Miroslaw Jacek Blaszczyk'in yöneteceği orkestra, Sergey Prokofief'in 'Piyano Konçertosu sol Minör No.2' ile Felix Bartholdy Mendelssohn'un '3. Senfoni 'İskoç' Op.56' adlı eserlerini yorumlayacak. Wolfrang Amadeus Mozart'ın Türkleri konu alan ünlü yapıtı 'Saraydan Kız Kaçırma' operası, 22 Aralıkta prömiyer yapacak
Bilkent Senfoni Orkestrası, 18 Aralıktaki konserinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Çok Sesli Korosu ile seyirciyi selamlayacak. Şefliğini Klaus Weise'nin yapacağı orkestraya soprano Naira Abrahamyan, mezzo soprano Aylin Ateş, tenor Daniel Magdal ve bas Tuncay Kurtoğlu da eşlik edecek. Konserde, Wolfrang Amedeus Mozart'ın 'Requiem,KV.626' adlı eseri seslendirilecek.
Ankara Devlet Tiyatrosu, bu hafta 15 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi de 4 eserle sahne alacak.

-6 YENİ FİLM GÖSTERİMDE-

Başkent sinemalarında bu hafta 6 yeni film seyirciyle buluşacak.
Komedi türündeki 'Başımıza Gelenler' vizyona giriyor. Yönetmenliğini Greg Berlanti'nin yaptığı filmin senaryosu Ian Deitchman  ve Kristin Rusk Robinson'a ait. Filmde, Katherine Heigl,  Christina Hendricks, Josh Duhamel, Josh Lucas, Jessica St. Clair rol alıyor. Komedide, Katherine Heigl, geleceği parlak bir 'catering' uzmanı Holly Berenson'ı, JoshDuhamel da bir TV kanalında çalışan yetenekli spor direktörü Eric Messer'ı canlandırıyor.
Gerilim türündeki 'Ateşle Oynayan Kız' gösterimde. Yönetmenliğini Daniel Alfredson'un yaptığı, senaryosu Jonas Frykberg ve Stieg Larsson'un kitabından hazırlanan filmde, Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Andersson, Michalis Koutsogiannakis rol alıyor.
Haftanın yerli yapımlarından dram türündeki 'Çakal' seyirciyle buluşuyor. Yönetmenliğini Erhan Kozan;ın yaptığı filmin senaryosu Sertan Telli imzasını taşıyor.
Filmde, Erkan Can, Uğur Polat, İsmail Hacıoğlu, Haldun Boysan, Turgay Tanülkü, Damla Sönmez başlıca rolleri paylaşıyor. Filmde, İstanbul'un arka sokaklarında, karanlık dünyalarda var olmaya çalışan Akın isimli genç adamın öyküsü anlatılıyor.
Diğer bir yerli yapım 'Çakallarla Dans' gösterimde. Murat Şeker'in yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu hazırladığı komedi türündeki filmde, Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Murat Akkoyunlu, Tuba Ünsal, Kemal Uçar rol alıyor.
Yönetmenliğini Hakan Şahin'in üstlendiği 'Sultanın Sırrı' beyaz perdeye geliyor. Senaryosu Ömer Erbil'e ait biyografi türündeki filmde, Şerif Sezer, Mark Dacascos, Zeynep Beşerler, Burak Sergen, Sinan Albayrak, Başak Daşman rol alıyor. Filmde, Sultanın Sırrı, II Abdülhamit'e ait bir sırrın peşinde koşan Amerikan ajanlarının mücadelesini anlatıyor.
'Teslimiyet' haftanın bir diğer yeni yapımlarından. Dram türündeki filmin yönetmenliğini Emre Yalgın yaptı.  Görkem Arslan , Didem Soylu , Seyhan Arman Emre Yalgın ve Zeynep Özcan'ın yazdığı Teslimiyet'in senaryosu, Selanik Film Festivali'nin Balkan Fonu bölümünde ilk dörde girerek mali destek aldı. Teslimiyet, İstanbul'un Tarlabaşı semtinde oturan dört travestinin hayalleri ve mücadelelerini ele alıyor.
'Şenlikname: Bir İstanbul Masalı' gösterime giriyor. Yönetmenliğini İsmail Eren'in yaptığı filmde, İlker Yiğen, Ayfer Dönmez, Naci Taşdöğen, Ahmet Mekin, Sümer Tilmaç rol alıyor.

16.12.2010 09:41:12