Ödemişli Üç Kız Kardeşin Yaptırdığı Okulu Vali Kıraç Açtı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ödemiş'te Fatma Nadire Sümer, Birsel Sönmez ve Serpil Yanbastı adlı 3 kız kardeşin Süleyman Demirel Mahallesindeki Şoförler Sitesi'nin kuzeyinde yaptırdığı Mustafa Ayşe Yanbastı İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı

Ödemişli Üç Kız Kardeşin Yaptırdığı Okulu Vali Kıraç Açtı
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ödemiş'te Fatma Nadire Sümer, Birsel Sönmez ve Serpil Yanbastı adlı 3 kız kardeşin Süleyman Demirel Mahallesindeki Şoförler Sitesi'nin kuzeyinde yaptırdığı Mustafa Ayşe Yanbastı İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı.
Açılışa İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın yanısıra, Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, Belediye Başkanı Bekir Keskin, siyasi partilerin temsilcileri, il genel meclis üyeleri, Daire ve okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Kıraç açılışta yaptığı konuşmada; "Üç hayırlı evlat bu okulu yaptırarak, anne babalarının ismini bu şekilde yaşatmayı seçmişler. Eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde ilimizde yapılan bağışlar tüm ülkeye örnek olmaktadır. İnsanın gelişimi için en önemli sektör eğitim sektörüdür" dedi. Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu yaptı. Koçoğlu konuşmasında şunları söyledi: "Fatma Nadire Sönmez, Birsel Sümer ve Serpil Yanbastı adlı üç kız kardeş anne ve babalarının adını yaşatmak istediklerini belirterek okul yaptırmak istediklerini söylediler. 2007 yılında yapılan protokolle önce arsayı bağışladılar ve ardından da okulu yaptırdılar. Üç hayırsever kız kardeş daha önce Türk silahlı kuvvetlerine ve Diyanet Vakfı'na 5 tane daire bağışladılar. Okulun adını da anne ve babalarının hürmetine saygı ifadesi olarak konulmasını istediler. Eğitim ve öğretim çok önemli. Ödemiş'te gün geçtikçe artan eğitim talebini hayırseverlerin desteği ile daha da artırmayı arzuluyoruz. Ödemiş'te ilköğretim de 63 okulda 12749 öğrenci öğrenim görmekte. 17 orta dereceli okulda da 5 bin 874 öğrencimiz okumakta. Bin 200 kişilik öğretmen kadromuzla Ödemiş'te eğitim ve öğretimi üst seviyelere çıkartmayı istiyoruz. Geçtiğimiz yıl SBS'de Türkiye birinciliği, LGS'de de ilk 100 arasında öğrencilerimiz ile eğitim kalitemiz gün geçtikçe artmakta.
Bu sene açılan 35 yeni anaokulu ile toplam 99 anaokulu ile okul öncesi eğitime de büyük önem vermekteyiz. Anakız projesiyle de 374 kişi kurslara katıldı. Ödemiş'te Fen Lisesi ve engelliler okulu ihtiyacımız var."
Okulu yaptıran kardeşlerden Serpil Yanbastı da konuşmasında; "Okul yaptırmanın ibadet olduğunu düşünüyoruz. Ömrümüz oldukça eğitime katkılarımız sürecek. Kardeşlerimizle bir araya geldiğimiz de anne ve babamızın ismini yaşatmanın önemli olduğunu düşünerek ve bu eğitim yuvasında Ülkenin geleceğine hitap edecek genç beyinlerin yetişmesi ile bizler mutlu olacağız" şeklinde konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye ise; "Hayırseverlerin katkılarıyla İl genelinde okullarımızdaki sınıflarda öğrenci sayısı belirlenen standartları yakalamada hedefi yakalamıştır. İzmir'de her sınıfta 15 öğrenci ile eğitim kalitesi daha da artacaktır. Bugün de üç kardeşin 12 derslikli yaptırdığı okul ile bu başarı oranı daha da artacaktır. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Vali Cahit Kıraç da; "Eğitime kazandırılan ve Türk eğitimine destek veren gönül ilişkisini ortaya koyan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Anne ve babalarının adına yaptırdıkları bu okulda onların da ruhlarının bizimle beraber olduğunu düşünüyorum. En önemli unsur, beşeriyet varlığı ile üç evladın sergilediği ve iyi bir anne ve babanın yetiştirdiği hayırlı evlatları da bugün güzel bir eğitim yuvasının açılmasına vesile oldular. Üç hayırlı evlat da anne ve babalarının okula verdikleri isimle ilelebet anılacaklar. Dün itibariyle okul bağışı yapan hayırsever sayısı 138 oldu. Gerçekten bu İzmir adına onurlu bir yaklaşım. Sayın Kaymakamımız Ödemiş'in genel öğrenci ve okul profilini ortaya koydu. Çalışmaları yakından takip edeceğiz. Dile getirilen konuları da ele alacağız. En önemli unsur eğitim sektörü. Burada insanlar yetiştiriyorsunuz. İnsanları iyi yetiştiremezseniz gelecekte yolumuzu bulmakta zorlanırız. Aldığımız eğitim ve terbiye ile Türkiye Cumhuriyeti'ni geleceğe taşıma güveni ve aydınlığını da yakalamış olacağız.
Okullarda kalitenin yükseltilmesi adına çalışmalar hızlı şekilde sürmekte. Bugün AB'de 6. sırada dünyada 16. sıradaki güçlü ekonomimizin altında da iyi bir eğitim ve geleceğe güvenle bakacağımız yarınların hazırlanmasında sürekli çalışmak durumundayız" dedi.
Konuşmaların ardından törene tekerlekli sandalye ile katılan hayırsever kardeşlerden Fatma Nadide Sönmez ve Birsel Yanbastı gözyaşlarına hakim olamadılar. Okul protokol üyeleri ve hayırsever kardeşlerle birlikte kurdelesi kesilerek açıldı. Vali Kıraç okulda öğrenim gören çocuklara çeşitli hediyeler verdi.