Yumurtalı Protesto Yapan Öğrencilere Destek Eylemi

Ankara'da bazı sivil toplum örgütleri, yumurtalı protesto gerçekleştiren öğrencilerin 'örgüt üyesi' oldukları iddialarını protesto etti.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü girişinde toplanan TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Mülkiyeliler Birliği, ODTÜ Mezunları Derneği, Halkevleri, EMEP, ÖDP, TKP gibi çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri yanlıları adına bir basın açıklaması yapıldı. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'yu protesto eden öğrenciler bahane edilerek üniversiteye ve üniversite öğrencilerine yönelik bir saldırı kampanyası başlatıldığı iddia edilen açıklamada, muhalefet eylemlerine karşı saldırgan bir politika
izlendiğini öne sürüldü. Daha önce katıldıkları eylemler nedeniyle protestocu çocukların suçlu sayılmasının kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, "Yumurta üzerinden yürütülen bu tartışmalara katılmayacağız ancak, bu çocukların arkasında örgüt arıyorsanız, bizler de aynı örgütteniz. Üniversitede yumurtalı protestoyla karşılaşmanızı üniversite yönetimin de içinde olduğu büyük komploların bir parçası olarak niteliyorsanız, bizler de aynı komploların parçasıyız" denildi.
Öğrencilere destek için bir imza kampanyası başlatılacağı vurgulandı. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.