Chp'den, 'Merkez Bankası Ankara'dan Taşınmasın' İmza Kampanyası

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bütçe görüşmelerinde Başbakan'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hiçbir sorusuna cevap vermediğini belirterek, bunlardan biri olan Akkuyu'daki nükleer santral işinin takipçisi olduklarını söyledi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bütçe görüşmelerinde Başbakan'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hiçbir sorusuna cevap vermediğini belirterek, bunlardan biri olan Akkuyu'daki nükleer santral işinin takipçisi olduklarını söyledi.
CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, Merkez Bankası, BDDK, SPK ile bazı bankaların Ankara'dan taşınmaması için başlatılan imza kampanyasında toplanan 25 bin imzayı, Meclis'te ziyaret ettiği CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'ye teslim etti. Yıldızlı, AK Parti'nin 'ben yaptım oldu' anlayışıyla Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ı, TMSF, BDDK ve SPK gibi finans kuruluşlarını İstanbul'a taşıyarak Ankara'nın içinin boşaltmaya çalıştığını belirterek, bunu kabul etmediklerini söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise Merkez Bankası, SPK ve BDDK'nın ekonominin çok temel kurumlarından olduğunu vurgulayarak, "Hükümetin, Merkez Bankasının İstanbul'a taşınmasından vazgeçtiğini büyük bir mutlulukla öğrendik ancak SPK ve BDDK'nın taşınması yönünde tasarıda yer alan öneri, hala geçerliliğini koruyor. Biz bu iki kurumun da ekonomi yönetimindeki koordinasyonun sağlanabilmesi, aksaklıklara meydan verilmemesi açısından Ankara'da kalması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Hamzaçebi gazetecilerin sorularını da cevapladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü bütçe görüşmelerinde Kayseri'deki yolsuzluk iddialarını gündeme getirdiğinin hatırlatılması ve 'Tablo netleşecek mi?' sorusunun yöneltilmesi üzerine, "Şüphesiz netleşecektir. Konuya ilişkin CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, sanıyorum bir açıklama yapacaktır. Bu konu daha da aydınlığa kavuşacaktır" şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerinin önemli bir bölümüne cevap vermediğini söyleyen Hamzaçebi, Akkuyu'daki nükleer santral işinin, neden uluslararası bir anlaşmanın içine sokularak gerçekleştirilmek istendiğine yönelik sorulara da Erdoğan'ın tek bir cümleyle bile cevap vermediğini belirtti. Bunun pahalı bir anlaşma olduğuna işaret eden Hamzaçebi, "O anlaşmayı takip ediyoruz. İptal davasını Anayasa Mahkemesinde açtık ancak sadece bununla yetinmiyoruz.
Ruslar, düşük bir fiyata razı olmuşken, daha sonra Türkiye olarak bu fiyatı yükseltme önerisi yapan Hükümet vardır. Yükseltilmiş fiyattan bir anlaşma yapılmıştır" dedi.