Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Kuzey Irak'a Gidiyor

Kuzey Irak'ta Uluslararası Eğitim Konferansına katılacak olan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya, Gazikent Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de eşlik edecek.

Dışişleri Bakanlığı'nın katılıma özellikle teşvik ettiği konferansa Türkiye'den 15 kişilik eğitimci ve akademisyen heyeti gidecek. 14-16 Aralık'taki konferansta bölgedeki üniversitelerin uluslar arası seviyeye nasıl çıkartılacağı tartışılacak. Türk yükseköğrenim sistemindeki son gelişmeleri ve AB sürecinde eğitim alanında Türkiye'de yapılan yenilikleri anlatacak olan Bakan Çubukçu'ya Milli Eğitim Bakanlığında uzmanlar, bakanın danışmanları da eşlik ediyor.
Bakan Çubukçu'nun heyetinde Gaziantep'ten Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir de yer alıyor. Özdemir'in özellikle Türkiye'deki vakıf üniversiteleri ile ilgili bilgi sunacağı öğrenildi. Prof. Dr. Özdemir, Kuzey Iraklı öğrencilerin eğitim için Türkiye'deki üniversiteleri tercih etmeleri için girişimlerde bulunacak. Bu çerçevede YÖK, yabancı öğrencilere uyguladığı sınavın iptal edildiğini ve bundan sonra Türk Üniversitelerinde eğitim görmenin kolaylaştığını da vurgulayacak.
Prof. Dr. İbrahim Özdemir, 8 Aralık 2010 tarihinde TOBB'un Ankara'da düzenlediği 5. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası'na yükseköğrenim sektörü adına Başkan Vekili olarak katılmış ve vakıf üniversitelerinin temel sorunlarını dile getirmişti.