Mülkiyeliler Birliği: Öğrencilerin arkasındayız

Mülkiyeliler Birliği Derneği, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBP)'de yapılan 'Anayasa' konulu toplantı sırasında öğrencilerin gerçekl

Mülkiyeliler Birliği Derneği, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBP)'de yapılan 'Anayasa' konulu toplantı sırasında öğrencilerin gerçekleştirdiği yumurtalı saldırıyı savundu. Dernek, saldırıya maruz kalan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya gösterilen tepkinin haklı olduğunu ve öğrencilerin arkasında olduklarını açıkladı.

Mülkiyeliler Birliği Derneği üyesi bir grup, SBF önünde toplandı. Grup, fakültede yapılan anayasa konulu toplantıya konuşmacı olarak katılan CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'un sözlü, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun ise yumurtalı protesto edilmesini değerlendirdi. Grup adına açıklama yapan Dernek Başkanı İhsan Fevzibeyoğlu, protestonun kaynağının İstanbul'da öğrencilere polisin müdahale etmesi olduğunu söyledi. Üniversitede yapılan protesto olayında öğrencilerin haklı olduğunu savunan Fevzioğlu, iktidar mensuplarının öğrencilere hakaret ettiğini öne sürdü. İktidarın bu tutumunun üniversite özerkliğini yapılan bir saldırı olduğunu ileri süren Fevzioğlu, "Fakültemiz öğrencilerinin ve üniversite gençliğinin sorunlarının bilincindedir ve haklı taleplerini desteklemektedir." dedi. Fevzioğlu şöyle devam etti: "Mülkiye öğrencileri ne haklı protestolarında ne de haklarında yürütülmekte olan soruşturmalarda yalnız değildirler. Bilinmelidir ki, dekanımız ve öğrencilerimiz hakkında iktidar tarafından yapılan ve yapılacak olan her türlü işleme Mülkiye mezunları da muhatap olmaya hazırdırlar."

Yumurtalı protestoya katılan SBF öğrencisi Eren Yolsal, Batum ve Kuzu'nun protesto edilmesinin öğrencilerin meşru hakkı olduğunu savundu. Yolsal, "Yanında polis ve ÖGB ile okulumuza gelen hiç kimseyi hoş karşılamıyoruz, karşılamayacağız. Biz öğrenciler bu hakkımızı kullandığımız için suçlanamayız." ifadelerini kullandı.

Burhan Kuzu'nun SBF öğrencilerine 'beyinsiz' dediğini öne süren ve bu gerekçeyle Kuzu'dan özür beklediklerini ifade eden Yolsal, bu sözlerinden ötürü dava açacaklarını söyledi.

Açıklama sırasında grubun içerisinde bulunan ve boynuna haşlanmış yumurta asan bir kadın dikkat çekti. Öğrencilerin protestolarını desteklediğini açıklayan grup üyesi kadın, "Yumurta protesto aracı, faydalı bir araç. Kırılmasın diye yumurtayı haşladım. Öğrenci mücadelesine nazar değmesin diye nazarlık haline getirdim. Umarım simge haline gelir. Zararsız bir yöntemdir. Sadece karizmayı çizer." şeklinde konuştu.