Film Platosu Başka Bir Alanda Değerlendirilecek

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kaldırılacak olan Film Platosunun başka bir alanda değerlendirilmesi planlanıyor

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kaldırılacak olan Film Platosunun başka bir alanda değerlendirilmesi planlanıyor. Düzce Belediyesi, Plato içinde yer alan ve Kadın Dayanışma Derneğince faaliyetlerin sürdüğü 1001 Emek Pazarı içinde, yeni bir mekan oluşturmayı tasarlıyor.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yer alan Film Platosu'nun kaldırılması gerektiğini söyledi. Söz konusu alanla ilgili bazı değerlendirmelerinin olduğunu kaydeden Başkan Bayram, "Film Platosu alanının çıkartırsak Kentsel Dönüşüm olmaz. Oradaki alanla ilgili değerlendirmeler yapıyoruz. Asar Çayı'nın belli noktalarında peyzaj gibi belli projeler üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. Film Platosunu söküp tekrar değerlendirmek istiyoruz. Ya da içe dönük bir mekan oluşturup, oradaki bayanlarımızın kullanımına verebiliriz" diye konuştu.
1001 Emek Pazarındaki bayanların faaliyetlerini desteklediklerini ve sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Bayram, "Ancak orada şehircilik açısından bir yatırım olacak. Bayanlarımızı orada faaliyetlerini başka bir yerde de yapabilir. O alanda sökülmesi gereken 2 bina var. Bu binalar dışındaki sökülebilecek olan Saat Kulesi gibi diğer bölümler başka alanlarda değerlendirebilir" dedi.