Çiftçiye Sertifikalı Fidan Desteği

İlçenin ekonomik kalkınmasını meyvecilikte gören Kütahya Simav Kaymakamlığı, Kütahya İl Özel İdaresi ve Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkılarıyla ilçede " Meyveciliği Geliştirme Projesi" başlattı

Çiftçiye Sertifikalı Fidan Desteği
İlçenin ekonomik kalkınmasını meyvecilikte gören Kütahya Simav Kaymakamlığı, Kütahya İl Özel İdaresi ve Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkılarıyla ilçede " Meyveciliği Geliştirme Projesi" başlattı.
Kaymakam Yüksel Ünal, proje kapsamında ilçenin toprak yapısı ve iklim özelliklerine uygun Balıkesir'in Bandırma ilçesinden temin ettikleri 5 bin adet sertifikalı Japon eriği ile yarı bodur elma fidanlarını İlçe Tarım Müdürlüğünün önceden belirlediği 37 çiftçiye ulaştırıldığını bildirdi.
Kaymakam Ünal, yarı bodur elma fidanlarından ücret alınmadığını, Japon eriklerinin tanesinin ise 2 lira gibi cüzi bir fiyattan çiftçilere ulaştırıldığını kaydetti.
Kaymakam Ünal, ayrıca 5 bin fidanın dikiminde İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli uzmanların da çiftçilere teknik destek sağladığını kaydetti.