Barış Paneli'nde yumurta ve yumruklar havada uçuştu

Çanakkale'de düzenlenen "Çok Kültürlülük ve Barış" isimli panele katılan Taraf Gazetesi yazarı Roni Marguiles de yumurtalı protesto mağduru oldu. Mehm

Çanakkale'de düzenlenen "Çok Kültürlülük ve Barış" isimli panele katılan Taraf Gazetesi yazarı Roni Marguiles de yumurtalı protesto mağduru oldu. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde, İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesi tarafından düzenlenen panelde Yahudi asıllı Marguiles'i protesto eden Öğrenci Kollektifleri üyesi gençler, kürsüye yumurta ve boya fişekleri fırlattı. Protestocu öğrencilere, salonda bulunan BDP'liler yumrukla karşılık verdi.

Moderatörlüğünü eski CHP Milletvekili İsmail Özay'ın yaptığı panele Diyarbakır'ın Sur ilçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'la birlikte katılan gazeteci yazar Marguiles, salonda bulunan ve kendilerine "Öğrenci Kollektifleri" adını veren bir grup tarafından protesto edildi. Açılış konuşmasından sonra Morguiles'in mikrofonu eline almasıyla ayağa kalkan protestocular, "Burada barış konuşulmalı, AK Parti'nin sözcülüğünün yapılmasına karşıyız." deyince ortalık karıştı. Ceplerinde bulunan yumurtaları ve boya torbalarını konuşmacılara atan öğrencilere, salonda bulunanlar diğer kişiler tepki gösterdi. Bunun üzerine moderatör Özay, kavga eden öğrencileri sakinleştirmeya çalıştı ancak BDP üyeleri sakinleşmedi. Bu defa devreye Başkan Demirbaş girerek, Kürtçe bir konuşmayla olayların büyümesini önlemeye çalıştı. Salondaki polislerse güç kullanmayarak bir süre gelişmeleri takip etti. Ardında sivil polisler devreye girerek, protestocu öğrencileri salondan çıkardı. Roni Marguiles, yumurta ve boyalar yüzünden üzerini değiştirmek zorunda kaldı. Olayların yatışmasından sonra konuşmasına devam edebildi.