Siyasetçiler Ve Yöneticiler Büyük Ankara Sirki'nde Bir Araya Geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Büyük Ankara Sirki, eşsiz gösterilerin yanı sıra eşsiz bir buluşmaya da ev sahipliği yaptı.

Siyasetçiler Ve Yöneticiler Büyük Ankara Sirki'nde Bir Araya Geldi
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen ve yoğun ilgi gören Büyük Ankara Sirki, bütün partilerden yerel yöneticileri, ilçe başkanlarını, kentin üst düzey yerel yöneticilerini bir araya getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in davetiyle ASKİ Spor Salonu'ndaki sirki izlemeye gelen başta Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin, Bala Belediye Başkanı İbrahim
Gürbüz beğenilerini dile getirerek, yetkililere teşekkürlerini iletti.

BAŞKAN GÖKÇEK SİRKE TORUNLARIYLA GELDİ
Sirke eşi Nevin Gökçek ve torunları Melih, Ahmet ve kardeşi Deniz Gökçek'in eşi ve çocuklarıyla gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralıların büyük ilgi göstereceğine inandıkları bir sirk getirttiklerini ifade ederek, "Ankara sirkini geleneksel hale getirdik, ben yurtdışında olduğum için bu sene biraz geç geldim izlemeye. İlk defa seyrediyorum ve bazı gösterileri olağanüstü buldum" diye konuştu.
Özellikle ip cambazlarının gösterilerini çok beğendiğini dile getiren Gökçek, motosiklet gösterisine de övgüler yağdırdı. Sirkteki bazı gösterilerin dünyada bir numara olduğunu ve festivallerden ödüller kazandığını kaydeden Başkan Gökçek, "Böyle bir sirki Ankaralılara kazandırdığımız için mutluyum. Ankaralılar da beğendi ki cumartesi-pazar günleri salon kapasitesini aşan insan geliyor. Bu da ilgiyi gösteriyor" dedi.
Ankara'daki yerel siyasetçiler ve yöneticilerin sirk buluşmasını da yorumlayan Başkan Gökçek, "Bütün siyasi partilerden meclis üyeleri, eşleri, çocukları, tanıdıkları, yakınları bugün bu muhteşem gösterileri izlemeye geldi. Valilikten aynı şekilde gelenler oldu. Dolayısıyla bu gerçekten çok güzel bir tablo" şeklinde konuştu.

"DEĞERLİ BİR İŞ"
Büyük Ankara Sirki'nin dünyada başarıya ulaşmış gruplardan seçilen özel bir seçki olduğunu bildiğini söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Halkın eğlence ve başka kültürleri tanıma ihtiyacını, ayrıca insan bedeninin yeteneklerini, gelişme limitlerini özellikle çocukken görme imkanı bulmalarını sağlayıcı etkinlikleri değerli buluyorum. Erişme imkanı olmayan yoksul kesimlerin de yararlanabileceği şekilde bunun sunuluyor olması elbette ki önemli ve değerli bir iştir" dedi.
Sirki çok güzel bulduğunu dile getiren Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin ise hayvanların gösterilerini çok beğendiğini dile getirdi. Sirkte her şeyin terbiye edilebildiğini gördüğünü ifade eden Şahin, hizmetin siyasi yönünün olamayacağını, başarılı işlerin her zaman desteklenmesi gerektiğini kaydetti.
Sirke misafirleriyle birlikte gelen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da, "Olumlu olan her şeye de teşekkür ederiz. Hizmet yaparken particilik olmaz diye düşünüyorum. İnşallah Gölbaşı'ndaki hemşerilerimize önerilerde bulunacağız. Gelip seyretmeleri için. Gerektiğinde de katkıda bulunuruz. Çok güzel, çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ise insanın bütün yeteneklerinin ortaya konulduğu gösterileri büyük bir beğeni ile izlediğini kaydetti. Böyle bir sirkin Ankara'ya getirilmesi ve Ankaralılarla buluşturulması için emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Demirel, sirkin her bölümünün birbirinden güzel olduğunu dile getirdi. Gösteriyi torunu ile birlikte izlemeye gelen Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, şovların muhteşem olduğunu, Ankaralıların bu konuda tüm Türkiye'de ayrıcalık taşıdığını
belirtti. Gösteriler için "müthiş, müthiş, harikaydı" ifadelerini kullanan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Gökşin, "Bu kalitede sirk dünyada belli yerlerde yapılıyor. Ankara'da olması büyük bir şans" diyerek duygularını iletirken, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, sirke emeği geçenlerden biri olduğunu da vurgulayarak, şunları söyledi:
"Avrupa'da gelişmiş ülkede zengin çocukların damak zevkidir bu. Ankara'daki fukara çocuğun ailesiyle eğlenmesi ve hiçbir para ödememesi ise Melih Bey'in tasarısıdır. Ankaralı her şeye layıktır. Biz de Ankaralıya layık olmaya çalışıyoruz. Moskova Devlet Sirki'yle ortak bir çalışma ama burada 6 değişik ülkeden sanatçı var. Kendi kategorisinde ödül almayan yok. Dünyada 3 yerde sirk festivali olur, oralardan ödül almış gösteri. Bugün de burada iktidarı, muhalefetiyle Ankara takımı olarak bir aradayız."