Özel Bakırçay İlköğretim velilere seminer düzenledi

İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan Özel Bakırçay İlköğretim Okulu, çocuklarla iletişim kurma konusunda bir seminer düzenledi. Bergama, Dikili ve Kınık

İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan Özel Bakırçay İlköğretim Okulu, çocuklarla iletişim kurma konusunda bir seminer düzenledi. Bergama, Dikili ve Kınık kaymakamlarının eşleri başta olmak üzere üç ilçeden hanımların katıldığı seminerin yapıldığı 400 kişilik salon dar geldi. Semineri, Uzman Psikolog Yasemin Yalçın Aktosun verdi.

Aktosun, çocuklarla iyi iletişim kurmanın püf noktalarını, çocukların olumsuz davranışlarının sebebplerini ve olumluya çevirme yöntemlerini anlattı. Psikolog Aktosun, "Çocuğu olan her anne ve babayı bekleyen birçok problem vardır. Herkes çocuğunu çok sever ama bu sevginin sebep olduğu hatalar var ki cezasını daha sonra hem çocuk hem de aile fazlasıyla ödüyor." dedi. Asıl problemin ebeveynlerin doğru yaklaşım gösterememesi olduğunu vurgulayan Aktosun, gebelikten başlayarak ebeveynlerin kendilerine çekidüzen vermesi gerektiğini belirtti. Problem olarak görülen birçok konunun çocuklardan kaynaklanmadığını, asıl meselenin ebeveynlerin doğru yaklaşım gösterememesi olduğunu ifade etti.

Yasemin Yalçın Aktosun, şu tavsiyelerde bulundu: "Çocuklarınıza karşı kararlı, tutarlı ve sabırlı olun. Evde sevginin, saygının ve karşılıklı kabullenmenin olması gerekir. Çocuğun anne ve babasıyla birlikte geçireceği özel zaman dilimlerine ihtiyacı olduğu asla unutulmamalıdır. Çocukların her işlerini yapmakta seferber olan aşırı iyi anne ve baba değil, onlara da sorumluluk veren sorumlu anne ve baba olunması gerekir."

Özel Bakırçay İlköretim Okulu Müdürü Hakan Demir ise, "Çocukların eğitimi ailede başlar. Bu nedenle anne ve babaları, böyle seminerlerle daha bilinçli hale getirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Seminere Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel'in eşi Ayla Yücel, Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu'nun eşi Nurperi Karamehmetoğlu, Kınık Kaymakamı İlyas Gün'ün eşi Gül Gün, Ayaskent Belediye Başkanı Hasan Gürsel Altuğ'un eşi Melike Altuğ, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık'ın eşi Semiha Yanık, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Akıntürk'ün eşi Mihriban Akıntürk, Dikili İlçe Emniyet Müdürü Hasan Başaran'ın eşi Seher Başaran ve çok sayıda davetli katıldı.