Mahkeme kararıyla kamulaştırılan Madımak Oteli'nin tabelası indirildi

Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kamulaştırılmasına karar verilen Madımak Oteli'nin tabelası, gazetecilerin görüntü almasını engellemek için

Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kamulaştırılmasına karar verilen Madımak Oteli'nin tabelası, gazetecilerin görüntü almasını engellemek için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte indirildi. Otel işletmecileri, binayı pazartesi günü Sivas İl Özel İdaresi'ne teslim edeceklerini açıkladı.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleştirilen Pir Sultan Abdal'ı Anma Etkinlikleri sırasında 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın yaşandığı Madımak Oteli, kamulaştırılmıştı. Tapusu İl Özel İdaresi'ne geçen otelin tahliye işlemleri de sürüyor. Otel işletmecileri, hafta başından itibaren eşyaların taşınması işlemiyle uğraşıyordu. Gelinen noktada otelin tabelası da bu sabah erken saatlerde indirildi. İl Özel İdaresi görevlileri tarafından kiralanan tabelacılar, saat 06.30 gibi otel önüne geldi. Tabelanın indirilmesi işi, basın mensuplarından gizli olarak ve vatandaşların görmeyeceği bir saatte yapılmak istendiği için erken saat seçildi. Ekipler, yaklaşık yarım saatlik bir çalışmanın ardından tabelayı, bulunduğu yerden sökerek yere indirdi. Tabelanın indirilişini izleyen otel işletmecisi Bener Öğütçü'nün üzgün olduğu gözlendi. Yoldan geçen bazı vatandaşlar da cep telefonu kamerasıyla çalışmaları görüntüledi. Otel girişindeki ve dış duvardaki büyük tabelalar, lokanta olarak işletilirken boşaltılan otel binasına ait boş dükkâna konuldu. Konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirten otel işletmecisi Bener Öğütçü, üzgün olduklarını söylemekle yetindi. Sökülen tabelaları hatıra olarak saklayacaklarını da belirten Öğütçü, binayı ise pazartesi günü İl Özel İdaresi'ne teslim edeceklerini açıkladı.

37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Oteli'nin utanç müzesi yapılması yönündeki talepler üzerine Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Sivas'ta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığı toplantıda otelin kamulaştırılması yönünde karar alınmıştı. Tarafların fiyatta anlaşamaması üzerine Sivas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından otelin 5 milyon 601 bin lira bedelle kamulaştırılmasına karar verilmişti. Mülk sahipleri fiyat konusunda bir üst mahkemeye itiraz edeceğini açıklarken bir taraftan da tahliye işlemlerini başlatmıştı. Kamulaştırılan 4 katlı otel binasının çocuk kütüphanesi yapılması gündemde.