Fakir ailenin yağmurdan yıkılan evini yeniden yaptırdılar

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, geçen aylardaki sağanak yağmurlar sebebiyle evinin bir kısmı çöken Menevşe Çelik'e, Edremit Körfezi Malatyalılar Kültü

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, geçen aylardaki sağanak yağmurlar sebebiyle evinin bir kısmı çöken Menevşe Çelik'e, Edremit Körfezi Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği terefından yeni bir ev yaptırıldı. İlçede yaşayan Malatyalılar tarafından kurulan dernek böylece, Dünya İnsan Hakları Günü'nde güzel bir dayanışma örneği sergilemiş oldu.

İbrahimce Mahallesi'ndeki şehir mezarlığının karşısında bulunan eski kerpiç evin sağlam kalan kısımları da yıktırılarak, yerine iki oda, bir mutfak, tuvalet ve banyodan oluşan betonarme bir ev inşa ettirildi. Eşi geçen aylarda vefat eden ve maddi durumu iyi olmayan Çelik'i sokokta kalmaktan kurtaran derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Önder, amaçları arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da bulunduğunu söyledi. Önder, "Bu evin eski yıkık halini, dernek yöneticisi bir arkadaşımız görmüş. Evin sahibi bayanın eşinin intihar ettiğini ve çok mağdur durumda olduklarını bildirdi. Ardından aşırı yağışlar nedeniyle evin yarısının çöktüğünü öğrendik. Bunun üzerine yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla evi ziyaret ettik. Durumu çok kötüydü, tamirat imkanı yoktu. Körfez bölgesindeki kaymakamlar ve belediye başkanlarından yardım talebinde bulunduk. İş yapan arkadaşlarımıza da durumu aktardık. Kimisi tuğla, kimisi çimento, kimisi mermer derken herkes bir şeyler verdi ve elbirliğiyle evi yaptık." dedi.

Evi yenilenen Menevşe Çelik ise heyecandan duygularını ifade ederken zorlandı. Çelik, "Allah razı olsun. Evimiz eskiydi, yıkılmak üzereydi. Sağolsunlar dernek başkanımız geldi, inceleme yaptı. Ev yıktırıldı, temizlendi, yeniden bu hale getirildi. Herkese çok teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Evin teslim törenine Edremit Kaymakam Vekili ve Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, Erzincan'a atanan eski Burhaniye Başsavcısı Mehmet Şafak, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gül, Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ertaş, dernek yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.