BİLSAM entelektüelleri Malatyalılarla buluşturuyor

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) kültür etkinleri kapsamında 'Geleneksel Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi' etkinlikle

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) kültür etkinleri kapsamında 'Geleneksel Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi' etkinliklerinin ikincisini Malatya'da gerçekleştirecek. Proje kapsamında Türkiye'nin önemli entelektüellerinden 13'ü birer hafta arayla Malatyalılarla buluşacak.

BİLSAM Basın Sözcüsü Murat Sezik, "Geleneksel Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi" projesinin ikincisini Cumartesi günü Malatya'da düzenleyeceklerini söyledi. Geçen yıl belirli periyotlarla yaptıkları programı bu yıl paket olarak uygulamaya karar verdiklerini anlatan Sezik, "Konferanslar Dizisi projemizin her bir programı, 11 Aralık 2010 tarihinden itibaren her hafta Cumartesi günü aynı saat, aynı mekan ve aynı formatla gerçekleştirileceğiz." dedi.

Proje kapsamında önemli entelektüellerinden birer hafta arayla Malatya'da kültür aktivitelerine katılacağını aktaran Sezik,"Entelektüellerden her biri her hafta cumartesi akşamları bizlerle beraber olacak. Projeye dahil edilen entelektüel, akademisyen ve yazarlarımızın belirlenmesinde, görüşlerine başvurduğumuz çok sayıda üye ve dostlarımızın önerileri ve düşünce gökkuşağımızın farklı renklerinden istifade etme arzumuz etkili olmuştur. Bu hafta konuğumuz, Şair ve edebiyatçı Ebubekir Eroğlu 'Algı, Muhayyile ve zihinsel hazine' üst başlıklı konu ile aramızda olacak. Etkinliklerimize sırasıyla Yazar Ömer Laçiner,Prof.Dr.Beril Dedeoğlu, Eğitimci Yazar Saliha Erdim, Yrd. Doç. Dr. Necdet Subaşı Prof. Dr. Mümtazer Türköne, Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Prof. Dr.Yasin Aktay, Doç.Dr. Ferhat Kentel, Prof. Dr. Erol Göka, Prof. Dr. Atilla Yayla, Doç.Dr. Abdulkadir Baharçiçek ve son hafta yani 5 Mart 2011 tarihinde ise Doç Dr. İsmet Emre katılacak." diye konuştu.