'Patlayıcı Madde Ve Mühimmat' Davası

Trabzon'da bir süre önce ele geçirilen 9 el bombası ile kaleşnikof silah ve bu silaha ait mermilerle ilgili görülen dava kapsamında aranan ve geçtiğimiz günlerde Hollanda'da yakalanarak Trabzon'a getirilerek tutuklanan S

Trabzon'da bir süre önce ele geçirilen 9 el bombası ile kaleşnikof silah ve bu silaha ait mermilerle ilgili görülen dava kapsamında aranan ve geçtiğimiz günlerde Hollanda'da yakalanarak Trabzon'a getirilerek tutuklanan S.Y.'nin yargılanmasına Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.
Duruşmaya tutuklu olarak katılarak ifade veren S.Y., hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, olayla ilgisinin bulunmadığını belirtti. Silah yada bomba ticareti yaptığı konusundaki iddiaları kabul etmeyen S.Y, "Benim silah yada bomba kaçakçılığından kazanılacak paraya ihtiyacım yok. Maddi durumum zaten iyi. Bana iftira atıldı. Hakkımdaki iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.
Trabzon'da 12 Aralık 2008 tarihinde Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü mevkiinde İ.H'ye ait evde yapılan aramada tabanca ele geçirilirken bu kişinin kayınpederine ait köydeki kümesin yanında toprağa gömülü vaziyette kaleşnikof tüfek, 420 adet mermi ile 1 el bombası, H.A'nın Erdoğdu Mahallesi'ndeki evinde ise çamaşır makinesi ve fırın içinde 8 adet el bombası S.Ş'nin Ankara'daki evinde de ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ele geçirilmişti.
Olayla ilgili 11 kişi hakkında "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi, ruhsatsız ateşli silahların bulundurulması, taşınması, satılması, satılmasına aracılık edilmesi ve suçu bildirmemek" suçlarından iddianame hazırlanmıştı.
Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir süre önce görülen davada 9 sanık 10 yıl 5 ay ile 5 ay arasında çeşitli cezalara çarptırılırken, 1 sanıkta delil yetersizliğinden beraat etmişti. Aynı dava ile ilgili aranan S.Y. ise geçtiğimiz günlerde Hollanda'da yakalanarak Trabzon'a getirilmişti.