Türkmenistan, Asya Oyunları'nda 16 dalda yarışacak

Asya ülkeleri arasında büyük heyecana sahne olan 16. Asya Oyunları için geri sayım başladı. Orta Asya ülkelerinden Türkmenistan'da bu olimpiyatlara id

Asya ülkeleri arasında büyük heyecana sahne olan 16. Asya Oyunları için geri sayım başladı. Orta Asya ülkelerinden Türkmenistan'da bu olimpiyatlara iddialı hazırlanarak, sporun 16 dalında madalya için yarışacak.

Türkmen basınında yer alan haberde, 160 kişilik Türkmen kafilesi 12 Kasım tarihinde başlayacak olan Asya Oyunlarına katılmak üzere Çin'in Guangzhou kentine uğradı. Türkmen sporcuları Asya Oyunları'nda 16 dalda; greko-romen ve serbest güreş, boks, judo, takvendo, uşu, halter, atletizm, yüzme, okçuluk, futbol, voleybol, tenis, masa tenisi ve satranç dallarında madalya için ter dökecek.

Türkmenistan, bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan Asya Oyunları'nı 5 defa katılıyor. Türkmen sporcuları daha önce Japonya, Tayland, günek Kore ve Katar'da düzenlenen oyunlarına katılmıştı.

Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Asya Oyunları'na Çin ev sahipliği yapacak. Asya Oyunları'na 45 ülkeden 15 bin sporcu 50 dalda yarışacak. Asya Oyunları kapsamında 60 bin gönüllü hizmet verecek. 16. Asya Oyunları'nın meşalesi oyunları'nın başlamasına 1 ay kala ateşlendi.

Asya Oyunları her dört yılda bir defa düzenleniyor. İlki 1951 yılında Hindistan'da yapılmıştı.