Trabzon'la Macaristan arasında turizm köprüsü kurulacak

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon'un Macaristan ile çok özel bağları olduğunu belirterek, "Kanuni Sultan Süleyman Trabzon'da doğmuştur ve 15

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon'un Macaristan ile çok özel bağları olduğunu belirterek, "Kanuni Sultan Süleyman Trabzon'da doğmuştur ve 15 yaşına kadar burada yaşamıştır. Macaristan ile Trabzon arasında başta Kanuni'nin etkisiyle çok ciddi kültürel ve turistik etkinlikleri gerçekleştirebiliriz." dedi.

Vali Kızılcık, Macaristan Türkiye Büyükelçisi Kemal Gür'ün organizasyonuyla gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen Macaristan Seyahat Acentesi yetkililerini makamında kabul etti. Kızılcık, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, küresel ısınmanın yaşandığı dünyada Trabzon'un doğal güzellikleri ve iklim koşullarıyla çok özel bir turistik destinasyon alanı olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin önemine değinerek, heyetin Trabzon'un tarihi doğal ve kültürel güzelliklerini görme ve tanıtma konusundaki ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Trabzon'un Macaristan ile çok özel bağları olduğunun altını çizen Kızılcık, "Kanuni Sultan Süleyman Trabzon'da doğmuştur, onun doğum yerini de mahallesini de ümit ediyorum göreceksiniz ve 15 yaşına kadar burada yaşamıştır. Doğduğu mahalleyi tarihi bir alan olduğu için restore ettirip yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açmayı düşünüyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz." dedi.

Trabzon'un 4 bin yıllık geçmişiyle çok özel bir konuma ve yere sahip olduğuna vurgu yapan Vali Kızılcık, "Özellikle çevre global ısınmanın yaşandığı bir realite olarak kabul edildiği dünyamızda Trabzon'umuz özellikle de güney yarım küresinde yaşayan insanlar için doğal güzellikleri ve iklim koşullarıyla çok özel turistik destinasyon olarak yer ifade etmektedir. Bu postmodern dönemde eminim ki, Macaristan ile Trabzon arasında başta Kanuni'nin etkisiyle çok ciddi kültürel ve turistik etkinlikleri gerçekleştirebiliriz." ifadelerini kullandı.

2011'in Temmuz ayında Trabzon'da gerçekleştirilecek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları hakkında da konuklarına bilgi veren Kızılcık, organizasyonla Avrupa ve dünya insanlığının barış ve huzuruna katkı sağlamış olacaklarını kaydetti.

Trabzon'un tarihi ve turistik mekânlarını gezerek yetkililerden bilgi alan Macaristan Seyahat Acenteleri yetkilileri, Trabzon'da faaliyet gösteren seyahat acenteleri yetkilileri ile iki ülke ve özellikle Trabzon'un turizm imkânları hakkında görüşmelerde bulundu.

Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu kent Trabzon ile öldüğü şehir Zigetvar'ın kardeş şehir olduklarına dikkat çeken Macar turizmciler, Trabzon'un kendileri için önemli bir şehir olduğunu vurguladı.