Suçlanan baba konuştu: Dilara ile oğlum 4-5 senedir arkadaş

İzmir'in Çeşme ilçesinde 17 gündür haber alınamayan Dilara Mercik'i kaçırdığı iddia edilen T.A.'nın babası Mesut A., "Çocuklar 4-5 senedir birbirlerin

İzmir'in Çeşme ilçesinde 17 gündür haber alınamayan Dilara Mercik'i kaçırdığı iddia edilen T.A.'nın babası Mesut A., "Çocuklar 4-5 senedir birbirlerini seviyorlar. Artık o bizim gelinimiz. Babası aşırı bir şekilde tepki gösteriyor." dedi.

Dilara'nın 4-5 yıldır birlikte olduklarını dile getiren baba Mesut A., genç kızın babası İhsan Mercik'in ise evlenmelerine karşı çıktığını söyledi. Kaçırma, zorla tutmanın söz konusu olmadığını belirten T.A.'nın babası Mesut A. "Bu çocuklar 4-5 senedir birbirlerini seviyorlar. Zaman zaman tartıştıkları oluyordu tabi. Benim tahminim kızın babasının bir baskısı oluyor. Bu baskıya dayanamayıp en sonunda kaçıyor. Bu durum olmadan önce bana söyledi, fakat böyle bir şey yapmaması konusunda kendisini uyardım. Beklemesini dile getirdim. Benden habersiz böyle bir işe yeltenmiş. Bildiğim yerleri araştırdım fakat bulamadım. Haliyle ben de merak ediyorum." şeklinde konuştu.

En kısa zamanda ortaya çıkacaklarına inandığını vurgulayan baba Mesut A. sözlerine şöyle devam etti: "Dilara'yı seviyoruz, artık o bizim gelinimiz. Ben karşı tarafa da söyledim merak etmemelerini. Gereken neyse onu yapacağız. Ben merak ediyorum, babası yarın öbür gün benim yüzüme nasıl bakacak. Babası aşırı bir şekilde tepki gösteriyor. Önce bir araştırması lazımdı. 'Can güvenliğinden şüpheliniyorum' falan kelimeleri, yani bunlar laf ya. Eşim de burada muhtar. Bunlar beraber okudular. Dilara'nın babasının tek düşüncesi oğlumu istemiyor, onun için. İstemeyebilir ben de erken buluyorum, böyle bir durumun olmasını." diye konuştu.

İhsan Mercik, "Kızım, sekiz gün sonra 18 yaşına basacak. Onu zorla evlendirecekler. Bize de '18 yaşına basınca nikah kıyacağız. Çocuğunuzu sonra görürsünüz.' şeklinde mesaj ilettiler." dedi. Kızının zorla tutulduğunu iddia eden baba Mercik, 17 gün önce kızının dersaneye gitmek üzere evden çıktığını ve büyük ihtimalle zorla bir arabaya bindirilerek kaçırıldığını ifade etti.

Çeşme Alaçatı'da, dershaneye gitmek üzere 17 gün önce evinden ayrılan 17 yaşındaki Dilara Mercik'ten haber alamayan ailesi, jandarma ve polise başvurarak 'kaçırıldığını' bildirmiş, 18 yaşına girmeden bulana 10 bin TL ödül vereceğini dile getirmişti.