Edremitli Romanlar da TOKİ konutu istiyor

Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği yöneticileri, hükümetin Roman vatandaşlara sunduğu TOKİ konutları projesinden kendilerinin de yar

Edremit Roman Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği yöneticileri, hükümetin Roman vatandaşlara sunduğu TOKİ konutları projesinden kendilerinin de yararlandırılması için kaymakamlığa dilekçeyle müracaat etti.

Edremitli romanlar, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın kamuoyuna duyurmasıyla Toplu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Roman vatandaşlara verilen haktan yararlanmak istediklerini belirten Dernek Başkanı Tufan Zımba, "14 Mart 2010 tarihinde, TOKİ'nin Roman vatandaşlarımıza yönelik çalışmaları başlamıştır. İlçemizde, yaklaşık 5-6 bin Roman vatandaşımız yaşamaktadır. Edremit Belediyesi ile yaptığımız ortak çalışma sonucunda, bunlardan 300-350 ailenin evi olmadığını tespit ettik. Hükümetimizin TOKİ çalışmalarının Edremit'te de yapılmasını istiyoruz. Bunun için Edremit Kaymakamlığı'na dilekçeyle başvurduk." dedi.

Daha sonra kaymakamlığa giden Dernek Başkanı Tufan Zımba, Başkan Yardımcısı Oktay Sümertaş, Yönetim Kurulu üyeleri Sami Keseoğlu, Turan Altıntaş ve Ferhat Karataş, hazırladıkları dilekçeyi yazı işlerine verdi.