Bebka'dan Yatırımcıya 12 Milyonluk Destek

Resmi açılışı geçen hafta yapılan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yatırımcılara toplam 12 milyon hibe mali destekte bulunulacak.

BEBKA tarafından oluşturulan mali destek programının tanıtım toplantıları, Bursa, Eskişehir ve Bilecik il merkezlerinin yanı sıra ilçelerde de devam ediliyor. BEBKA ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından birlikte düzenlenen toplantıda destek programı İnegöllü iş adamlarına ve sanayicilere anlatıldı.
İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yahya Işık'ın da katıldığı toplantıda, Devlet Planlama Teşkilatı koordinasyonunda kurulan BEBKA'nın çalışma esasları ve gayesi hakkında bilgiler verildi.
BEBKA uzmanı Alper Altan tarafından işadamı ve sanayicilere yapılan sunumda, ilk kez açılan proje teklif çağrısı kapsamında 12 milyon TL'lik kaynak ayrıldığı açıklandı. Bu program kapsamında hazırlanacak projeler için tahsis edilen 12 milyon TL'nin 8 milyonunun kar amacı güden kurumlara, 4 milyon TL'sinin de kar maksadı gütmeyen kurumlara verileceğini açıklayan Altan, kar gayesi güden ve kar amacı gütmeyen kuruluşların projeleri için asgari 20 bin TL, azami ise 400 bin TL destek limitleri ayrıldığını aktardı. Projelerin hazırlanış ve BEBKA'ya başvuru şekilleri hakkında da bilgiler veren uzmanlar, İnegöllü sanayicileri de bu hibelerden yararlanmaya davet etti.
BÖLGENİN TANITIM İHTİYACI KARŞILANACAK
İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer, BEBKA'nın Bursa Eskişehir ve Bilecik için önemli bir kurum olduğunu söyledi. Bölgenin kalkınması ve dünya ülkelerine tanıtılması için devlet desteğiyle kurulan BEBKA tarzında kurumlara büyük önem düştüğünün altını çizen Kaymakam Gencer, "Artık böyle bir kurum var. Bundan sonra bölgemizde faaliyet gösteren işadamları ve sanayicilere düşen görev proje hazırlamalarıdır. Bizler proje için elimizden gelen desteği vermeye hazırız" diye konuştu.
İnegöl'ün bölge için önemli bir sanayi ve turizm kenti olduğuna işaret eden Gencer, yapılacak tanıtım atakları ile bu potansiyelin dünya ülkelerine anlatılacak olmasından dolayı bölge halkının mutlaka bu projelere destek vermesi gerektiğini kaydetti.