Başbakan'ın 'Roman açılımı' Fethiyeli Romanları da harekete geçirdi

Hükümetin 'Roman açılımı' kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle yürüttüğü toplu konut çalışmaları, Muğla'nın Fethiye ilçesinde de gerçekleştiri

Hükümetin 'Roman açılımı' kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle yürüttüğü toplu konut çalışmaları, Muğla'nın Fethiye ilçesinde de gerçekleştirilecek. İlçede yaşayan Selanikli Romanların başvurusu ile harekete geçen AK Parti ilçe yönetimi, talebi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek üzere çalışma başlattı.

Başbakan Erdoğan'ın Roman vatandaşlara toplu konut sözü vermesi Fethiye Selanikliler Derneği'ni harekete geçirdi. Fethiye'de yaşayan Selanikli Romanlar tarafından kurulan dernek, toplu konut istemiyle AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı'na başvuruda bulundu. Altyapı çalışmalarının ardından ilçe teşkilatına yapılan başvurular Ankara'ya ulaştırılması için Muğla Milletvekili Yüksel Özden'e teslim edildi. Zarflarda 207 kişinin nüfus kayıt örnekleri, dilekçeleri ve ödeyebileceği taksit beyanları bulunuyor. Milletvekili Özden bu başvuruların bir kopyasını Recep Tayyip Erdoğan'ın Roman Açılımı için görevlendirdiği Devlet Bakanı Faruk Çelik'e, diğerini ise TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a teslim edecek. Başvurular Ankara'ya yola çıktı.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Selanikliler Derneği Başkanı Salih Kocatepe'yi de yanına alarak, Tapu Kadastro Müdürlüğü ile temasa geçti ve TOKİ'nin kullanabileceği 3 ayrı hazine yerini belirledi.

Fethiye Selanikliler Derneği Başkanı Salih Kocatepe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Roman vatandaşlara verdiği sözün ardından kendilerinin de 2 liste hazırlayıp bu sözden yararlanmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Hazırladıkları dilekçe örnekleriyle birlikte AK Parti ilçe teşkilatına başvurduklarını kaydeden Kocatepe, Başbakan'dan kendilerine de el uzatmasını istediklerini dile getirdi.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Fethiyeli Roman vatandaşların kendilerine yaptıkları müracaatı değerlendirdiklerini ve Tapu Kadastro Müdürlüğü ile görüştüklerini söyledi. Konuyla ilgili Özel Çevre Koruma Kurulu(ÖÇKK)'dan sözlü olarak onay aldıklarını belirten Türkan, "Bütün altyapı çalışmalarının tamamlamasının ardından bize bu başvuruların Ankara'ya gönderilmesi kaldı. Bu başvuruları vekilimiz Yüksel Özden'e teslim ediyoruz. Elçiye zeval olmaz. Merak etmeyin yine bu dosyaların takipçisi olacağız." dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden de yaptığı açıklamada Selanikliler Derneği'ne teşekkür etti. Derneğin kendilerine sadece ev istiyoruz diyerek gelmediğini, gerekli bütün hazırlıkları tamamlayarak başvuruda bulunduğunu anlatan Özden, şöyle konuştu: "Bize düşen bu dilekçeleri Ankara'ya götürmektir. Meclis'in açıldığı ilk gün, bu dosyaları Bakan ve Başbakan'a ileteceğim."