32 milyon dolarlık laboratuvarın ilk bölümü açıldı

Muğla Üniversitesi (MÜ), uluslararası akrediteyle hizmet verecek olan üç aşamalı Araştırma Laboratuvarı Merkezi'nin ilk aşaması törenle hizmete açıldı

Muğla Üniversitesi (MÜ), uluslararası akrediteyle hizmet verecek olan üç aşamalı Araştırma Laboratuvarı Merkezi'nin ilk aşaması törenle hizmete açıldı. Tamamı 32 milyon dolara mal olacak merkezin ikinci aşamasının da temeli atıldı.

MÜ Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, törende yaptığı konuşmada üç aşamalı merkezin ilk etabını üç yılda ilk etabını açmanın mutluluğu yaşadıklarını belirterek, "MÜ'deki 16 yıllık en büyük hayalimi nilk etabını gerçekleştirmenin sevinci içindeyim. Araştırma Laboratuvarı Merkezi, hem üniversitemiz hem de Muğla için bir dönüm noktası olacak. Enerji, mermer, sığla yağı ve narenciye ürünlerinin tahlilleri yapılacak." dedi. Konuşmasının ardından Rektör Oktik, yüklenici firma yetkililerine plaket verdi. Daha sonra Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt ve Belediye Başkanı Osman Gürün'le birlikte 2013 yılında tamamlanması planlanan ikinci etabın temeli atıldı.

Temeli 12 Aralık 2007 tarihinde atılan mekanik test, XRD, TEM, AFM STM, SEM, radyasyon, çevre, numune hazırlık, genel ve ön karakterizasyon, GC-GC MASS, ICP MASS, Lab-1 ve Lab-2 olmak üzere 13 laboratuvarla idari birimlerin bulunduğu A, C1 ve C2 bloklarında, üç katta toplam 8 bin 13 metrekare kapalı alana sahip birinci etap binalarının yapımı tamamlandı. Temeli atılan B1 ve B2 bloklarındaki üç katta, 5 bin 700 metrekare kapalı alandan oluşacak ikinci etap binalarında ise güneş pilleri proses, ince film büyütme, fotolitog, elektriksel karakterizasyon, optoelektronik karakterizasyon, optiksel karakterizasyon, manyetik malzeme proses, sıvı ve katı kristal araştırma, elektro-ser araştırma, Lab-1, Lab-2, nanokompozit, nanoscale yüzey analiz, analiz ve reaksiyon kinetiği, sentez ve sulu sistemler, genel araştırma ve ön karakterizasyon, savunma sanayi, savunma sanayi-2, AAS, su ve atık su, hava kirliliği ve kontrol, çevre kirliliği, organik doğal ürünler ve spektral analiz laboratuvarları yer alacak.