Vatso Açık Pazar Sorunların Giderilmesini İstedi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun, Ak Parti Van Milletvekili İkram Dinçer'le birlikte sınır ticareti konusundaki sıkıntıların giderilmesi için Ankara'da Dış Ticaret Müsteşarlığı ilgilileri ile bir görüşme yaptıkları belirtildi

Vatso Açık Pazar Sorunların Giderilmesini İstedi
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun, Ak Parti Van Milletvekili İkram Dinçer'le birlikte sınır ticareti konusundaki sıkıntıların giderilmesi için Ankara'da Dış Ticaret Müsteşarlığı ilgilileri ile bir görüşme yaptıkları belirtildi.
Türkiye ile İran arasında ticaretin gelişmesi için yapılan çalışmalar devam ederken, son dönemlerde başlatılan girişimler Kapıköy Gümrük kapısının aktif hale getirilmesi ve İran'la yapılan ticaretin adresi olması için çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her platformda konuyu gündeme taşırken, bugün de Ankara'da Dış Ticaret Müsteşarlığında yetkililerle görüştü. Van Kapıköy Gümrük Kapısı'nda özellikle Açık Pazar uygulamasında VATSO üyelerinin yaşadıkları sorunları gidermek amacıyla gerçekleşen görüşmede Kandaşoğlu, yaşanan sorunların giderilmesini, insanların artık rahat bir şekilde ticaret yapmasını beklediklerini ifade etti.
Ak Parti Van Milletvekili İkram Dinçer ve VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Daire Başkanı Harun Koçak ve Sınır Ticaretinden Sorumlu Genel Müdür İbrahim Şenel ile görüştü. Van Kapıköy Gümrük Müdürlüğü'nün aktif hale getirilmesi, açık Pazar uygulamasının faaliyete girmesi için gerekli çalışmaların yapılması için yaşanan sorunların giderilmesi gerektiğini belirttiler.
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, özellikle son zamanlarda Kapıköy Gümrük Müdürlüğü'nde üyelerin yaşadığı sorunların giderilmesi, Kapıköy Gümrük Müdürlüğü'nün bu konuda gerekli düzenlemeleri uygulamaları konusunda bilgilendirilmelerini istediklerini belirterek "Kapıköy Gümrük Müdürlüğü'nde Açık Pazar uygulamasının tam olarak yapılmasını istiyoruz. Üyelerimizin istekleri bu yöndedir. Yaşanan sorunlar var, bunların giderilmesini talep ettik. Sayın Milletvekilimiz İkram Dinçer ile daire başkanı ve genel müdürümüzle görüştük" ifadesini kullandı.
Görüşmede sınır ticaretinden sorumlu Genel Müdür İbrahim Şenel'in ise, Kapıköy Gümrük Müdürlüğü ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini birkaç gün içinde Van Valiliği ve Kapıköy Gümrük Müdürlüğünü bilgilendireceklerini söylediği ifade edildi.