Füze kalkanını protesto eden grup, Gül ve Erdoğan'a mektup gönderdi

Fatih'te eylem yapan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgürder) üyesi bir grup, füze kalkanı projesini protesto etti. Eylemciler, düşüncelerin

Fatih'te eylem yapan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgürder) üyesi bir grup, füze kalkanı projesini protesto etti. Eylemciler, düşüncelerini yazdıkları mektubu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi.

Fatih Postanesi önünde toplanan Özgürder üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, pankart ve döviz açarak NATO ve İsrail'i protesto eden sloganlar attı. NATO füze kalkanı projesi hakkında bilgi veren Özgürder Başkanı Rıdvan Kaya, İran ve Suriye'nin tehdit edilmek istendiğini, bu proje ile Türkiye'nin komşuları ile olan iyi ilişkilerinin de tehlikeye atıldığını savundu.

Kaya, Türk Hükümetinin Lizbon'da yapılacak NATO zirvesi öncesinde kritik bir karar aşamasında olduğunu vurgulayarak, "Hükümet ya komşular arasında sıfır sorun politikasını devam ettirecek bir şekilde dostluğu kardeşliği öne çıkartacak, ya da Türkiye'nin bugüne kadar gelen işbirlikçi politikasına devam edecek. Ya kardeşlik, ya işbirlikçilik şeklinde net bir tercih olacak." dedi.

Füze kalkanı projesinin temel amacının orta doğuda barışı tehlikeye atmak ve Türkiye'yi bir savaş rampası haline getirmek olduğunu iddia eden Kaya, "Bu proje NATO'nun savunma adı altında icra edilen diğer saldırı girişimleri gibi bir girişim. Daha önce Rusya'ya karşı Polonya ve Slovakya'ya konuşlandırılmak istenmişti bu füzeler ancak daha sonra vazgeçildi. Şimdi ise füze kalkanı projesi kapsamında Türkiye'ye konuşlandırılmak isteniyor. Amaç; başta İran olmak üzere bütün bir Ortadoğu'ya Müslümanlara karşı saldırı politikalarını bir üst aşamaya çıkartmak. Bunu asla kabul etmiyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından eylemciler, postaneye giderek füze kalkanı projesinin Türkiye'de konuşlanmamasını içeren düşüncelerini anlattıkları mektubu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na gönderdi.