Seyhan Kaymakamı Develi: Kaymakamlık, devlet saltanatını sürme yeri değil

Adana Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, kaymakamlık makamının, devlet saltanatını sürme değil, milletinin derdine yanma, yükünü çekme yeri olduğun

Adana Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, kaymakamlık makamının, devlet saltanatını sürme değil, milletinin derdine yanma, yükünü çekme yeri olduğunu söyledi.

Ramazanoğlu Konağı'nın geleneksel sohbet toplantılarının bu haftaki konuğu Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi oldu. Mesleki tecrübelerini anlatan Develi, Marmara depreminde görev yaptığı yerde günlerde enkaz altında kalan yakınının cesedi için 'devlet nerede?' diyen vatandaşlara, '17 ağustos öncesi devlet neredeyse bugün de orada' diyerek cevap verdiği anı unutamadığını kaydetti. Cumhuriyet'in çok zor şartlarda kurulduğunu ve bu günlere geldiğini aktaran Develi, başta vali ve kaymakamlarıyla devletin milletin yanında yer aldığını ifade etti.

Kaymakamlığın makam, devlet saltanatını sürme yeri olmadığını vurgulayan Develi, "Bu makamlar milletinin derdine yanma, yükünü çekme yeridir. Bu bayrak altında bu ülkede yaşayan bütün vatandaşlarına eşit şekilde devletin hizmetlerini götürme yeridir. Devlet ve milletlin birlikteliği kaymakamlarla daimdir. Devletin bekası için millet gereklidir, milletin birlik beraberlik ve huzuru için de devlet şarttır." diye konuştu.

Programa Adana Valisi İlhan Atış, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Yaşar Yurdabak, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Adana İl Kültür Müdürü Osman Arık, Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saracoğlu ve vatandaşlar katıldı.