Kızılay'ı Anlattılar Hediyeleri Kaptılar

Her yıl 29 Ekim - 04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle Balıkesir'in Edremit ilçesinde kutlama programı düzenlendi.

Kızılay'ı Anlattılar Hediyeleri Kaptılar
Kızılay Huzurevi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Kızılay Derneği, 'Kızılay Haftası' nedeniyle bir kutlama programı organize etti.
Karagözoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. Program kapsamında, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı ve Kızılay Derneği hakkında hemşire Ayferi Özer tarafından ayrıntılı bilgiler verildi. Edremit Belediye Başkan vekili Muharrem Terzioğlu, Kızılay Derneği Edremit Şubesi 2. Başkanı Adem Terzioğlu, Edremit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yücel Mercan, Karagözoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Zeynel Yetim, diğer okul müdürü öğretmenler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı programda, dereceye giren öğrenciler Kızılay'ı anlatan şiir ve kompozisyonlarını okudu.
"KIZILAY KÖTÜ GÜNDE DEĞİL İYİ GÜNDEDE HATIRLANMALIDIR"
Kızılay Derneği Edremit şubesi 2. Başkanı Adem Terzioğlu'da Türk Kızılay'ının sadece kötü günlerde hatırlanmaması gerektiğini belirterek, Türk milletinin yardımsever ve fedakar olduğunu söyledi.
Terzioğlu şöyle konuştu: "Kızılay köklü bir tarihi olan çok önemli kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Derneğimize yapılan bağışlar, insanlık adına çok iyi bir biçimde amacına ulaşmaktadır. Türk Kızılay Derneği'ne yapılan her kuruş ihtiyaç sahibine yardım olarak dönmektedir"diye konuştu.
KIZILAY'I ANLATTILAR, ÖDÜLLERİ KAPTILAR
Ardından ise hafta nedeniyle 'Kızılay' konulu şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda derece alan 9 öğrenciye ödülleri ise, Edremit Belediye Başkan vekili Muharrem Terzioğlu, Kızılay Derneği Edremit Şubesi 2. Başkanı Adem Terzioğlu, Edremit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yücel Mercan, Karagözoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Zeynel Yetim, Mal Müdürü Abdullah Karadeniz, Özel İdare Müdürü İlhan Yazar, İlçe Nüfus Müdürü Renginur Ayan, Şehit Hamdibey İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Çevik, Karagözoğlu İlköğretim Okulu müdür yardımcısı Özcan Öz ve diğer yetkililer tarafından verildi.
Programın sonunda, çadırda Kızılay ile ilgili tanıtım broşürleri dağıtılırken, Karagözoğlu İlköğretim Okulu tarafından davetlilere karanfil hediye edilerek, çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Kızılay Derneği, faaliyetlerini öğrencilere anlatmak maksadıyla hafta başında da aynı okulun bahçesine Kızılay çadırı kurdu. Çadır öğrencilerin büyük ilgisi çekti.