Guti: 'Karşılaşmanın favorisi Porto'

Beşiktaş'ın İspanyol yıldızı Guti, Porto ile deplasmanda oynayacakları UEFA Avrupa Ligi grup maçında Portekiz takımının favori olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ın İspanyol yıldızı Guti, Porto ile deplasmanda oynayacakları UEFA Avrupa Ligi grup maçında Portekiz takımının favori olduğunu söyledi. Guti, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda lider Porto ile oynayacakları dördüncü hafta maçında rakip takımı favori gösterdi.

Siyah-beyazlı kafilenin Porto'ya varışında Portekiz basınının sorularını yanıtlayan İspanyol yıldız, "Porto favori ama ancak biz de iyi sonuç alabiliriz" dedi.
 
Ricardo Quaresma'nın olmamasının kendileri için dezavantaj olduğunu belirten Guti, "Porto büyük ve güçlü bir ekip. Kazanmak için iyi mücadele vereceğiz" diye konuştu.

Aurelio ve Tekke kadroda

Beşiktaş'ın Porto kafilesinde sakatlığı geçen Mehmet Aurelio ile Sivasspor maçı sonrası teknik direktör Bernd Schuster ile gerginlik yaşadığı iddia edilen Fatih Tekke de yer aldı.

Siyah-beyazlı takımın Portekizli yıldızı Quaresma ise sakatlığı nedeniyle eski takımına karşı yine forma giyemeyecek.

Quaresma'nın yanı sıra diğer sakatlar Ferrari, Nobre, Ekrem, Cenk, Rıdvan ile isimleri UEFA'ya bildirilmediği için bu karşılaşmada forma giyemeyecek Fink, Yusuf ve Onur kadroya alınmadı.

Schuster'in 19 kişilik maç kadrosunda sürpriz isim olarak genç Umut Kaya bulunuyor.

Porto'nun dokuz puanla zirvede yer aldığı grupta Beşiktaş altı puanla ikinci sırada. İki takım arasında iki hafta önce İnönü'de oynanan maçı Porto 3-1 kazanmıştı.