Hava kirliliği denetim ekibi kuruldu

Kırıkkale Valiliği tarafından hava kirliği denetim ekibi kuruldu. Vali Yusuf Hakan Güner, Rasattepe Mevkii Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yanında, tam

Kırıkkale Valiliği tarafından hava kirliği denetim ekibi kuruldu. Vali Yusuf Hakan Güner, Rasattepe Mevkii Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yanında, tam otomatik hava kalitesi ölçüm istasyonu bulunduğunu belirtti.

Vali Güner, açıklamasında, meteorolojik ölçümlerle birlikte, partikül madde ve kükürt dioksit ölçümleri yapılarak, Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait internet adresinde online yayınlandığını söyledi.

Karşılaştırmaların Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldığını belirten Güner, "Ölçümler sonucu elde edilen sonuçlarda, kükürt dioksit değerleri standart değerlerin altında olduğu tespit edildi. Bugüne kadar yıllık değerlendirmede de standart değerlerin üzerinde çıkmamıştır. Toz, is ve duman değerleri kış dönemi standartları üzerine çıkmamıştır. Ancak saatlik değer olarak zaman zaman yüksek çıkmıştır. Kış mevsimine girildiği şu günlerde sıcak ile soğuk geçişi nedeniyle oluşan sis oldukça yüksek olup, yüzde 77'dir. Bunun yanında, gündüz sıcak ve akşam soğuk olmasının yanında, vatandaşların aynı anda ve ilk yakma nedeniyle yoğun bir duman kirliliği oluşmaktadır." dedi.

Şehrin, topoğrafik yapısı itibariyle tepelerle çevrili olması ve rüzgar hızının zayıflığı da hava kirliliğine etken olduğunu açıklayan Güner, "İl Çevre ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediye Başkanlığı'ndan oluşan komisyon marifetiyle Hava Kirliliği Kontrolü Denetim Ekibi oluşturulmuştur. Bu ekip, şehir merkezi ve kömür satıcılarını denetleyecektir. Şehre zarar veren yakıtların kullanılmaması için eski ve yeni sanayi esnafına uyarı yazısı gönderilecektir. Gönderilen uyarılara uymayan esnafa kanunun öngördüğü şekilde cezai işlem uygulanacak." dedi.