Uluslararası Dağ Bisiklet Yarışı Sarıçam'da Yapıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun organize ettiği 'Uluslararası Adana MTB Cup' dağ bisikleti yarışı Sarıçam'da bulunan Sabancı Kent Ormanı içinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Dağ Bisiklet Yarışı Sarıçam'da Yapıldı
Türkiye Bisiklet Federasyonu Adana Temsilcisi Yasin Dikilitaş, yarışlara 5 ülkeden 103 sporcunun katıldığını belirterek, "Bir çok ülkeden katılan sporcular ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen bisiklet sporunu benimseyen sporcular bugün Adana'nın doğal güzellikleri ile tanıştılar. Türkiye'nin en güzel parkurunda yarışacak olan bisiklet sporcularına başarılar diliyorum" dedi.
Bisiklet yarışlarının startını Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci verdi. Başkan Zenbilci'de bisiklet yarışlarının Adana'nın en safiye yerlerinden Sarıçam'da yapılmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Daha öncede bu parkurda enduro motosiklet yarışlarını düzenledik. O spora da uluslar arası boyut kazandırmak amaçlıyoruz. Bu parkur Türkiye'nin en güzel ve önemli parkuru olduğu belirtiliyor. Biz de böyle bir parkura sahip olduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.
Sabah başlayan yarışlarda büyük erkekler ve büyük bayanlarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Başarılı olan sporculara ödülleri Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi verdi.
Buna göre büyük erkeklerde Brisaspor'dan Abdul Kadir Kelleci birinci, Almanya'dan Simon David ikinci ve Rize Gençlik Spor Kulübünden Hamza Kansız üçüncü oldu.
Büyük bayanlarda kategorisinde ise MKE Ankaragücü'nden Semra Yetiş birinci, 19 Mayıs Üniversitesi Sualtı Sporlarından Asuman Burcu Balcı ikinci ve Esikişehir'den ferdi olarak katılan Eda Kunuk üçüncü oldu.