Büyük İslam Alimi Köksal Gözyaşları İçinde Anıldı

Büyük İslam Alimi Mustafa Asım Köksal'ın vefatının 12.yılı sebebiyle anma programı düzenlendi. Köksal'ın doğduğu Develi'de yapılan programa başta Ömer Döngeloğlu olmak üzere birçok kişi katıldı.

Büyük İslam Alimi Köksal Gözyaşları İçinde Anıldı
Mustafa Asım Köksal'ın vefatının 12. yılını anma programı Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezi'nde yapıldı. Develi Belediyesi ve İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği program, 2 kez Dünya Birinciliği bulunan Ankaralı Hafız Remzi Er'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Salonda bulunan izleyicileri mest eden Remzi Er, yoğun talep üzerine ikinci kez sahneye çıkarak dünyaca ünlü hafız Abdusamet makamında Kur'an okudu.
Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Prof. Dr. Şefaatttin Severcan ve Ömer Döngeloğlu, ilçe müftüleri, öğretim görevlileri ile çok sayıda kişinin katıldığı programda Mustafa Asım Köksal'ın hayatından kesitlerin yer aldığıslayt gösterisi yapıldı.
İl Müftüsü Yakup Öztürk programda yaptığı konuşmada, "Daha önceden görev yaptığım Develi ilçesine böyle hayırlı bir program vesilesi ile katılmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.
Ekranlar aracılığıyla milyonlarca insanın gönlünü kazanan Ömer Döngeloğlu ise Mustafa Asım Köksal hakkında çok duygulu bir konuşma ile izleyenlerini mest ederken, bir çok izleyici göz yaşlarına hakim olamadı.
Program daha sonra Develi Merkez Çarşı Camii Din Görevlisi Hafız Fatih Arslan ve Mehmet Saka'ın okuduğu kasidelerle devam etti.
MUSTAFA ASIM KÖKSAL KİMDİR?
1913 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Develi Numune Mektebinde gördü. Kayseri Ulemasından Develi Müftüsü İzzet Efendi'den medrese usulüne göre Mukadimat-ı Ulum eğitimi aldı. Ankara'da bulunduğu sıralarda Kerkük ulemasından Muhammet Efendinin öğrencisi oldu. İskilipli İbrahim Etem'den tasavvuf terbiyesi alan Asım Köksal, aynı kişiden icazet aldı. 1933 senesinde Diyanet İşleri Başkanlığında memuriyete başladı ve 31 yıl boyunca üst kurullarda çeşitli vazifelerde bulundu. 1964 senesinde İslâm Tarihi adlı eserini yazabilmek için emekli oldu. 18 ciltlik islam Tarihi eseriyle 1983 yılında Pakistan Siret Ödülü'nü kazandı. 1995 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 'Yılın Kültür Adamı' seçildi. Büyük İslam Alimi Mustafa Asım Köksal 1998 tarihinde vefat etti. (kod1: program, kod2: hafız remzi er, kod3: il müftüsü yakup öztürk, kod4: ömer döngeloğlu)