Göztepe - Karataş Arası 1 Aralıktan İtibaren Çift Yöne Dönüşüyor

Üçyol-Üçkuyular metro çalışmaları nedeniyle Haziran'dan bu yana tek yönlü olarak hizmet veren Mithatpaşa Caddesi'nin Göztepe-Karataş arasındaki kısmı, çarşamba gününden itibaren yeniden çift yön olacak

Üçyol-Üçkuyular metro çalışmaları nedeniyle Haziran'dan bu yana tek yönlü olarak hizmet veren Mithatpaşa Caddesi'nin Göztepe-Karataş arasındaki kısmı, çarşamba gününden itibaren yeniden çift yön olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Üçyol-Üçkuyular metro hattında İzmirspor, Hatay, Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay İstasyonları yapım inşaatı çalışmaları kapsamında yürütülen "istasyon ve bilet holü kazıları" nedeniyle 20 Haziran 2010'dan bu yana "tek yönlü" olarak çalışan Mithatpaşa Caddesi, kısmen çift yöne dönüyor. Caddenin Göztepe-Karataş arasındaki bölümü, 1 Aralık 2010 Çarşamba gününden itibaren gidiş-geliş olarak çalışacak.
Metro inşaatı çalışmaları çerçevesinde, İnönü Caddesi'nin trafiğe kapatılmasına parelel olarak Mithatpaşa Caddesi'ndeki araç trafiği de Haziran ayında Üçkuyular'dan itibaren Konak'a tek yönlü olarak düzenlenmişti. Büyükşehir Belediyesi, okulların açılmasıyla birlikte özellikle akşam saatlerinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde biriken trafik yoğunluğunun artmasından kaynaklanan sıkışıklıklarının azaltılması amacıyla yeni bir düzenlemeye gitti. Buna göre, halen Depo Kavşağı'ndan Karataş Kavşağı'na
kadar olan kısmı tek yön olarak hizmet veren Mithatpaşa Caddesi'nin Göztepe-Karataş arasındaki bölümü tekrar eski haline getirilerek "çift yönlü" hizmet verecek. Caddenin Göztepe-Üçkuyular arasında kalan kısmı ise, çalışmalar tamamlanana kadar, mevcut şekliyle yani Konak yönüne doğru tek yönlü olarak işlemeye devam edecek. Yeni düzenleme uyarınca, otobüs güzergahlarında bir değişiklik olmayacak.
Düzenleme öncesinde bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, trafik akışında sıkışıklık meydana gelmemesi için, Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan otopark cepleri dışında durmanın ve park etmenin yasak olduğunu hatırlattı. Otopark cepleri içinde ise park süresinin 20.00-08.00 olduğunu vurgulayan yetkililer, vatandaşları daha özenli olmaları konusunda uyardı.