Cenaze namazının yerini bile söylemiş

Sanat dünyası, önceki gece 00.30 sıralarında motosikletiyle Üsküdar'da yaptığı kaza sonucu yaşamını yitir...


Sanat dünyası, önceki gece 00.30 sıralarında motosikletiyle Üsküdar'da yaptığı kaza sonucu yaşamını yitiren 31 yaşındaki tiyatro oyuncusu Onur Bayraktar'a ağlıyor.
Televizyon seyircisinin son olarak "Kapalıçarşı" dizisinde Timur karakteriyle izlediği Bayraktar, şiddetli yağmurun yağdığı önceki gece rol aldığı Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Sahnesi'nde sahnelenen "Leyla'nın Evi" oyunundan çıkmış, Balat'taki evine doğru gidiyordu.
Tutkunu olduğu belirtilen 34 VE 8293 plakalı Suzuki marka motosikletiyle aşırı hız yapan Bayraktar, saat 00.30 sıralarında, 0-1 Karayolu Ünalan Mahallesi dönüşünde, bariyerlere çarptı. Savrulan motosiklet daha sonra Nusret Aktan'ın kullandığı taksiye çarparak devrildi. Bayraktar, parçalanan motosikletten düşerek bir süre sürüklendi. Oyuncuya ilk yardıma giden taksici, polis ve sağlık ekiplerine kazayı haber verdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, başından yaralanan Bayraktar'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. 

Kaskı da kurtaramadı
İfadesi için gözaltına alınan taksici Nusret Aktan, motosikletin çok hızlı olduğunu belirterek, "Önce kaldırıma çarptı. En az 150-160 kilometre hızı vardı. Kaldırıma çarptıktan sonra önüme düştü. Yapacak bir şeyim yoktu. Başında kask vardı ama o da kurtarmadı" dedi.
Bayraktar'ın cesedi incelemelerin ardından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Oyuncunun ölüm haberini alan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.
Bayraktar'ın ölümünün ardından twitter'daki hesabına yazdığı mesajlar okuyanları şoke etti. Bayraktar 20 Kasım saat 18.14'de "Bir trafik kazası sonucu ölmek. Pardon kaza oldu" cümlesini yazmıştı. Bayraktar'ın twitter'a yazdığı ölümle ilgili diğer mesajları "Acaba intihar mı etti?" sorusunu akıllara getirdi. Ancak Bayraktar'ın dün sipariş ettiği otomobili almaya hazırlandığını söyleyen "Leyla'nın Evi" oyunun yönetmeni Nedim Saban intihar iddiasını kabul etmedi.
Bayraktar ile 6 aydır çalıştıklarını belirten Saban, "Onur araba satın alacaktı. Oyuna arabayla gelecekmiş. Bütün yaz Ankara, İzmir turnelerine motosikletle gelmişti ama çok dikkatliydi. Onur çok neşeli ve sürekli gelecek planlarından bahseden bir gençti. Ayvalık'a gidiyordu, dizi ve film projesi vardı. Eğer intihar gibi bir düşünce kafasında olsa neden otomobil alsın? Ama motor kullananlarda hep bu ölüm psikoloji olurmuş" dedi.
Bayraktar'ın annesinin son kez oğlunu vefat etmeden birkaç saat önce sahnede gördüğü ortaya çıktı. Nedim Saban, "Aylardır oyun oynuyoruz, Onur'un annesi dün gece ilk kez gelip oyunu seyretti" diye konuştu. Saban, Bayraktar'ın çevresine, "Bana bir şey olursa cenazemi Ortaköy Camii'nden kaldırın" diye vasiyette bulunduğunu söylediğini anlattı. 

Akatlar Kültür Merkezi'nde tören
Saban, oyun çıkışı oyuncu arkadaşı Ethel Mulinaz'ın Bayraktar'a, "Evin uzak, hava yağışlı. Benim arabamla git" dediğini ancak onun bunu kabul etmediğini söyledi.
Bayraktar için bugün önce Akatlar Kültür Merkezi'nde 10.30'da tören düzenlenecek. Cenaze namazı öğlen Ortaköy Camii'nde kılınacak olan Bayraktar'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



2006'dan bu yana toplam 7 trafik cezası alan Onur Bayraktar'ın 3 cezası aşırı hız yüzündendi.



Tiyatronun güvenlik kameralarına Onur Bayraktar'ın kazadan önceki son görüntüleri böyle yansıdı.



Doğa Rutkay, twitter'da bu fotoğrafın altına "Sen benim çocuk kalbimsin...15 senelik çocuk kalbim..." yazdı

Mimar Sinan mezunuydu
1979 yılında Samsun'da doğan Onur Bayraktar, 2001'de Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu.  "Kapalıçarşı", "Sessiz Fırtına" ve "Şöhret" adlı TV dizilerinde oynayan Bayraktar, Nedim Saban'ın kurucusu olduğu Tiyatrokare'nin oyuncularındandı.

 

Çünkü durursam ölecek gibiyim
Onur Bayraktar, twitter sayfasından da günler öncesinden ölümünü hissetmiş gibi yazdığı sözlerle de herkesi duygulandırdı. İşte Bayraktar'ın son tweet'leri:
22 KASIM 20.33 - 'Yarın uyanırız' diye bile söz verme. Gün gelir, kalkamaz halde uyanamaz bedenin.
20 KASIM 18.14 - Bir trafik kazası sonucu ölmek. Pardon kaza oldu.
13 KASIM 19:56 - Annesinin elinden tutmuş yanımdan geçerken gözlerimin içine bakıp artık beni göremez olana kadar tebessüm etti bana. Ne gördün çocuk?
08 KASIM 08.29- Başkası için hissettiğin mutluluktan döktüğün gözyaşında saklı olmasın sakın her şey. Böyle böyle geçip gidecek. Sonra bitecek.
03 KASIM 12.46 - O hep bir başka olacak hayatında, kuşkusuz. Ama sen, hep, yeni başkalar da bulacaksın. Başkalaştıracaksın hayatını. Hayatın başkalaşacak.
29 EKİM 12.21 - Ah nasıl ayrılır aşk ve dostluk birbirinden; can can'ı sever, ötesi yok bunun çocuk. Çünkü durursam ölecek gibiyim.

 

twitter'da yas: İyiler erken gider, çok erkendi Onur
Doğa Rutkay: Dün gece ikiden beri hayatımın bir bölümü alt üst oldu. Onur'umu kaybettim. İlk kez yaşıyorum bunu. Sözler yok oldu. Ben bir süre yaşamıyorum.
Nehir Erdoğan: Çok mutlu ol gittiğin yerde... N'olur özür dileme. Suçlu hissetme bıraktıkların için... Kazanın 'pardon'u mu olur Onur?
Çiçek Dilligil: Onur Bayraktar dün gece uçmuş gitmiş bu diyarlardan... Kalakaldım burada tweet'leri ile baş başa...
Sinemis Candemir: Dün gece oyundan dönerken Sevim ablaya dedim ki şu arabalara bak vızır vızır belalarını arıyorlar, bir şey değil kaza yapacaklar önümüzde. Gece gece oyundan çıkmışız, yorgun evimize gitmeye çalışıyorduk. Aynı saatlerde Onur da motosikletiyle gitmeye çalışıyordu. Biz vardık evimize ama Onur varamadı. Allah rahmet eylesin, sevenlerine sabır versin!
Lale Cangal: Oyuncu arkadaşımız Onur Bayraktar'ı kaybettik. İnanamıyorum çok üzüldüm.  Bu ülkede motosiklet kullanmayın, motor kullanmak istiyorsanız yaşam standardı yüksek olan ülkeleri tercih edin, bizimki en sonuncularından.
Kerem Kupacı: İyiler erken gider sözü ne doğru. Çok erkendi Onur çok...